На Олімпіаді у Пхенчхані заборонили все російське

 

Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив “правила поведінки” для команди “олімпійських атлетів з Росії” під час зимових Ігор-2018 у південнокорейському Пхенчхані.

Про це йдеться у спеціальному повідомленні на сайті МОК 26 січня.

Зокрема, російським спортсменам на Олімпіаді забороняють публічно демонструвати прапор, герб та інші символи РФ, а також виконувати гімн Російської Федерації.

Також російським спортсменам і їхньому супроводу заборонена політична, расова, комерційна та релігійна пропаганда на спортивному одязі, обладнанні та аксесуарах.

МОК заборонив їм брати участь в альтернативних церемоніях нагородження. Крім того, на олімпійських об’єктах заборонено продавати російську форму з національними емблемами.

“Робоча група буде моніторити дотримування цих правил до і під час Олімпіади в Пхенчхані”, – наголошують у МОК.

Як відомо, раніше МОК відсторонив збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в Південній Кореї.

Деякі “чисті” російські спортсмени, які за результатами досліджень не приймали допінгу, зможуть взяти участь в Олімпіаді-2018 і виступити лише під нейтральним прапором. Відповідно, під час спортивних змагань не буде звучати гімн РФ.

При цьому в надісланому МОК Олімпійському комітету Росії списку допущених до Олімпіади в Пхенчхані, не виявилося прізвищ деяких провідних спортсменів, включаючи біатлоніста Антона Шипуліна, лижника Сергія Устюгова і шорт-трекіста Віктора Ана, хоча вони також не були помічені у вживанні допінгу.

Всього допуск на Ігри не отримали 111 спортсменів з Росії.

Окрім того, на Олімпіаду не акредитували жодного співробітника міністерства спорту РФ. А віце-прем’єра Віталія Мутка довічно дискваліфікували від усіх Олімпіад.

Читайте також:
Збірна України представила нову форму для Олімпіади-2018. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна