У росіян забрали медаль Олімпіади в Пхенчхані, не чекаючи її завершення

 

Спортивний арбітражний суд позбавив російських керлінгістів Анастасію Бризгалову і Олександра Крушельницького бронзових медалей Олімпіади-2018 у дабл-міксті, анулювавши показаний у Пхенчхані результат через порушення Крушельницьким антидопінгових правил.

“Олександр Крушельницький визнаний винним у порушенні антидопінгових правил. Він дискваліфікований зі змагань з керлінгу у змішаних парах на Олімпіаді-2018 у Пхенчхані, і відповідні результати команди ОАР (“Олімпійських атлетів з Росії”) у цьому виді програми визнані недійсними з усіма наслідками. Спортсмен має бути позбавлений акредитації”, – сказано в рішенні CAS.

Слухання виїзної бригади суду, що було заплановане не четвер, скасоване на письмове прохання сторін – Міжнародного олімпійського комітету, Всесвітньої федерації керлінгу (WCF) та самого Крушельницького.

“Подальші розгляди повинні бути продовжені між WCF і Крушельницьким. МОК більше не є учасником процесу, – сказано в рішенні суду. – Коригування офіційного розподілу місць в олімпійському турнірі керлінгу в дабл-міксті та перехід бронзових медалей знаходяться у зоні відповідальності WCF та МОК”.

Раніше стало відомо, що допінг-проба Олександра Крушельницького, узята під час зимових Ігор в Пхенчхані, дала позитивний результат на мельдоній.

Нагадаємо, МОК відсторонив від зимових Олімпійських ігор-2018 велику групу провідних російських спортсменів. Приводом для “бану” стало викриття державної програми застосування допінгу російськими олімпійцями на Іграх-2014 у Сочі.

За підсумками розбирання з допінг-пробами в російської збірної забрали чотири олімпійські медалі Сочі, з яких дві золоті, опустивши з першого на четверте місце загального заліку.

Через це МОК допустив до Ігор-2018 у Пхенчхані лише групу “олімпійських атлетів Росії” без державної символіки.

Після тижня змагань ОІ-2018 збірна Росії не здобула жодної золотої медалі й посідає 20-те місце загального заліку нагород, поступаючись Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна