Російського призера Олімпіади в Пхенчхані зловили на допінгу

 

Міжнародний олімпійський комітет офіційно повідомив команді олімпійських атлетів із Росії в Пхенчхані про можливе порушення антидопінгових правил одним зі спортсменів ОАР.
Це 18 лютого підтвердив прес-аташе російської команди Костянтин Виборнов.

“Ми не називаємо ім’я спортсмена або спортсменки, а також вид спорту до результатів розкриття проби Б, які стануть відомі приблизно протягом 24 годин”, – сказав Виборнов.

Газета “Спорт-Експрес” раніше повідомила, що позитивну допінг-пробу здав керлінгіст Олександр Крушельницький, який виграв на Олімпіаді бронзову нагороду в міксті. У його пробі, за даними газети, виявлені сліди мельдонію.

“По суті, це зізнання”, – прокоментував ситуацію після заяви ОАР журналіст “Спорт-Експресу” Дмитро Зеленов.

Нагадаємо, МОК відсторонив від зимових Олімпійських ігор-2018 велику групу провідних російських спортсменів. Приводом для “бану” стало викриття державної програми застосування допінгу російськими олімпійцями на Іграх-2014 у Сочі.

За підсумками розбирання з допінг-пробами в російської збірної забрали чотири олімпійські медалі Сочі, з яких дві золоті, опустивши з першого на четверте місце загального заліку.

Через це МОК допустив до Ігор-2018 у Пхенчхані лише групу “олімпійських атлетів Росії” без державної символіки.

Після тижня змагань ОІ-2018 збірна Росії не здобула жодної золотої медалі й посідає 20-те місце загального заліку нагород, поступаючись Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна