В Україну через воєнний стан не пустили відомого російського танцюриста

 

У міжнародному аеропорту “Одеса” прикордонники не пропустили на територію України відомого російського актора і танцюриста Ільдара Тагірова, який прибув для участі в прем’єрній виставі “Діалоги” (DIALOGY).

Про це повідомив УНІАН з посиланням на організаторів вистави – театральну команду U! Zahvati (Київ).

Причиною недопуску стало рішення української влади про посилення прикордонного контролю для громадян Росії чоловічої статі в умовах воєнного стану.

За словами представника команди U! Zahvati, 23-річний Тагіров мав виконувати головну роль у виставі-променаді DIALOGY, яку було підготовлено за підтримки Українського культурного фонду та заплановано в Одесі на 1 і 2 грудня.

Актор прибув літаком із Мінська, але мусив повертатися назад.

“Як стало відомо команді U! Zahvati, 1 грудня близько 16.00, Ільдара Тагірова не пустили в Одесу, мотивуючи це в офіційних документах тим, що «він не може підтвердити мету перебування в Україні»”, – повідомив представник театральної команди Олександр Стужук.

Він стверджує, що всі необхідні документи для підтвердження мети поїздки актора до Одеси було зібрано заздалегідь. Крім того, у відкритих джерелах – багато анонсів вищеназваної вистави. Але прикордонники “проігнорували докази і тим самим створили проблеми для культурного проекту”.

“Останній місяць ми провели в репетиціях і спектаклях в Києві з Ільдаром Тагіровим, і тепер, через небажання бюрократичної системи побачити в особі Ільдара людину миру і культури, отримали таку неприємну ситуацію”, – заявив Стужук.

На прем’єрі вистави DIALOGY в Одесі громадянина РФ Тагірова замінив дублер Микита Кравченко із Києва.

Як відомо, Ільдар Тагіров є переможцем проекту “Танцюють всі” на телеканалі СТБ 2012 року, володарем гран-прі балетних змагань VKIBC (Valentina Kozlova International Ballet Competition) та Spoleto International Ballet Competition.

Читайте також:
ДПСУ не впустила в Україну ректора Московської духовної академії РПЦ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна