ДПСУ не впустила в Україну ректора Московської духовної академії РПЦ

 

Держприкордонслужба України в київському аеропорту не впустила на територію країни ректора Московської духовної академії архієпископа Верейського Амвросія (Єрмакова).
Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян у четвер, 8 листопада.

“Ця інформація відповідає дійсності. Цю особу не пропустили на територію України, оскільки, по-перше, вона не змогла підтвердити мету своєї поїздки, а також Державна прикордонна служба виконала доручення одного з українських правоохоронних органів про те, що цю особу не може бути допущено на територію України”, – сказав Слободян у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

Напередодні голова синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда повідомив, що ректора Московської духовної академії не пустили на територію України.

“Архієпископа Амвросія сьогодні (7 листопада) в Києві на паспортному контролі не пустили в Україну. Владика прилетів на актовий день Київської духовної академії, який тепер відбудеться без нього”, – написав Легойда у своєму телеграм-каналі.

Як інформувала “Новинарня“, після рішення Синоду Вселенського патріархату про автокефалію для єдиної Помісної української церкви РПЦ 15 жовтня розірвала євхаристійний зв’язок з Константинополем.

Читайте також:
Намісник Лаври Павло заявив про вірність Московському патріархату

Автокефалія церкви України може стати приводом
для нової інтервенції Путіна, – FT

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна