У листопаді всі засідання Ради відвідали лише 20% депутатів. ІНФОГРАФІКА

 

Лише 20% народних депутатів (84 із 422) відвідали всі засідання Верховної Ради у листопаді.
Про це повідомили “Новинарні“, в Комітеті виборців України, який здійснює моніторинг депутатської активності і правдивості.

За даними КВУ, найбільше співвідношення прогульників – у групі “Воля народу” (44% нардепів були в середньому відсутні з невідомих причин). Найменше – у фракції РП Ляшка (16%).

Також не ходили в Раду 30% депутатів “Опозиційного блоку”, 29% – групи “Відродження”, 27% – “Самопомочі”, 25% – “Батьківщини”, 20% із Блоку Порошенка й 19% – із “Народного фронту”.

Шість політиків не були зареєстровані на жодному засіданні. Це В’ячеслав Константіновський, Вадим Кривохатько, втікачі Євген Бакулін, Сергій Клюєв і Олександр Онищенко та арештована Надія Савченко.

“У порівнянні із попередніми місяцями цей список дещо змінився. Так, на позачерговому засіданні ВР 26 листопада був зареєстрований Дмитро Ярош, який за весь час роботи ВР відвідав лише 3% засідань. До цього політик востаннє був у Раді 13 липня 2018 року”, – зазначили в КВУ.

Загалом у листопаді відбулося 13 пленарних засідань, під час яких було затверджено указ президента про введення воєнного стану, призначено чергові вибори президента, відправлено у відставку міністра аграрної політики, призначено міністра у справах ветеранів та главу Мінфіну, прийнято закони щодо розмитнення та оподаткування автомобілів на іноземній реєстрації, створено ТСК у справі Катерини Гандзюк.

Для порівняння: у жовтні всі засідання Ради відвідали 157 народних депутатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна