Рада затвердила нові правила розмитнення авто на “євробляхах”

 

Верховна Рада ухвалила закон, який знижує вартість розмитнення автомобілів на єврономерах.

За ухвалення законопроекту “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів” (№8487) в другому читанні та в цілому проголосували 250 народних депутатів, пише “Економічна правда“.

Розгляд законопроекту супроводжувався протестами власників машин на так званих “євробляхах”, які вимагали спростити і здешевити ввезення автомобілів з-за кордону.

Під Верховною Радою вони зібралися ще напередодні й провели там ніч, встановивши намети із символікою “Автоєвросила”. З огляду на кількість автомобілів, припаркованих уздовж вулиці Грушевського, рух цією вулицею був ускладнений.

Серед іншого, протестувальники вимагали, щоб після перегляду формули розрахунку акцизу на розмитнення автомобіля не враховувався його вік.

В ухваленому законі головною зміною порівняно з першим читанням є встановлення строків щодо пільгового розмитнення автомобілів, які були ввезені в Україну (“євроблях”).

Тобто крім ставок акцизу, які були затверджені в першому читанні, додано пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 90 днів після набрання чинності цим законом.

Окрім того, всі сплачені податки за цей період мають надійти в Пенсійний фонд.

Відповідно до ухваленого закону, акцизний податок для ввезених в Україну автомобілів буде змінений. Базові ставки акцизного податку становитимуть:

  • для авто з бензиновим двигуном — 50 євро для об’єму двигуна до 3000 куб. см та 100 євро — для об’єму двигуна понад 3000 куб см,
  • для авто на дизелі — 75 євро для об’єму двигуна до 3500 куб. см та 150 євро — для об’єму двигуна понад 3500 куб. см.

Йдеться саме про базові ставки, до яких ще будуть застосовуватися коефіцієнти. Фактично розмір акцизного податку, який треба буде сплатити, дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та вік машини (повних календарних років).

“Коефіцієнт двигуна” — це показник об’єму двигуна, розділений на 1000.

Згідно з пояснювальною запискою, наприклад, акциз на новий бензиновий автомобіль з об’ємом двигуна 1,6 тис. куб. см за новими розрахунками становитиме 80 євро; якщо автомобіль віком до 5 років – 400 євро; до 15 років – 1200 євро.

У той же час, акциз на новий дизельний автомобіль з об’ємом двигуна 1,6 тис. куб. см за новими розрахунками становитиме 120 євро; до 5 років – 600 євро; до 15 років – 1800 євро.

Ще приклад розрахунку акцизного податку для авто

  • з бензиновим двигуном:

об’єм двигуна: 2000 см3, рік випуску авто: 2012 (повних 5 років)

50 (євро) х 2 (2000 см3/1000) х 5 (років) = 500 євро.

  • з дизельним двигуном:

об’єм двигуна: 1600 см3, рік випуску авто: 2007 (повних років 10)

75 (євро) х 1,6 (1600 см3/ 1000) х 10 (років)  = 1200 євро.

Акцизний податок з авто, розрахований за запропонованою формулою, буде значно меншим за той, що діє сьогодні.

Окрім того, знято вікове обмеження на розмитнення в Україні автомобілів нижчих стандарту Євро-5 (не старші 2010 року). Тепер можна ввозити авто віком до 15 років.

Як відомо, крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входять ще три платежі: ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).

Читайте також:
Верховний Суд визнав, що “євробляхи” не порушують Митний кодекс

У питанні “євроблях” законність не є тотожною справедливості, – Шалайський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна