За рік у чотирьох санаторіях Верховної Ради відпочило лише три нардепи

 

У 2018 році лише троє чинних народних депутатів України відпочили в закладах, які перебувають в сфері управління Верховної Ради.
Таку інформацію надав апарат парламенту у відповідь на інформаційний запит Комітету виборців України, повідомили “Новинарні” у КВУ.

Апарат ВРУ повідомив, що наразі в сфері управління Верховної Ради перебувають такі заклади: державні підприємства “Пансіонат матері та дитини “Таврійські зорі” та “Готельно-оздоровчий комплекс “Затока”, що розташовані в місті Скадовськ Херсонської області, а також бази відпочинку “Конча-Заспа” і “Пуща-Водиця” в Києві.

У 2018 році в цих закладах відпочивали разом із сім’ями лише три нардепи поточного VIII скликання: Микола Люшняк (БПП), Ігор Артюшенко (БПП) та Костянтин Матейченко (“Народний фронт”).

Також у них відпочили два народні депутати колишніх скликань: Тамара Прошкуратова (СДПУ(о), 2002-2006 рр.) та Ольга Гінзбург (Компартія, 1998-2006 рр., голова Держархіву 2008-2014 рр.).

Зазначається також, що минулого року в санаторіях Верховної Ради офіційно відпочили чотири народні депутати VIII скликання.

“Існування спеціальних санаторіїв Верховної Ради є недоцільним. Такі санаторії були популярні в СРСР, але зараз в них немає жодного сенсу. Враховуючи низьку зацікавленість нардепів у відпочинку в цих закладах, їх було б логічно продати на відкритому конкурсі”, – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Читайте також:
Після відпочинку на Сейшелах Луценку нарахували понад 320 тис. зарплати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна