Після відпочинку на Сейшелах Луценку нарахували понад 320 тис. зарплати

 

Заробітна плата генпрокурора Юрія Луценка в січні 2018 року становила 324 479 гривень.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит агенції “Українські новини“.

Після стягнення податків і зборів Луценко отримав 261 206 гривень.

Зарплата вказана з урахуванням надбавок за класний чин, вислугу років, високі досягнення, за роботу в умовах режимних обмежень, доплат, премії – не менше 10% окладу, та матеріальної допомоги.

При цьому чистий оклад Луценка становить 37 тисяч гривень.

Посадовий оклад заступника генпрокурора – керівника САП Назара Холодницького – 63 432 грн.

З урахуванням доплат і надбавок керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в січні нарахували 184 431 грн., Холодницький отримав на руки 148 467 грн.

Як повідомлялося, в січні Луценко заявляв, що останнім часом отримує зарплату від 130 до 220 тисяч гривень щомісяця.

У серпні 2017 року Кабінет Міністрів погодив підвищення оплати праці працівників прокуратури. Зокрема скасовано норму, згідно з якою оклад генпрокурора та його заступників становив певну кількість мінімальних зарплат. Посадові оклади прокурорів та слідчих виросли у 2,8-3 раза.

Зазначалося, що зарплата генпрокурора може скласти 166 тис. грн. на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги, його перший заступник зможе отримувати 139 тис. грн., військовий прокурор – 142 тис. грн., начальник департаменту – майже 49 тис. грн.

2 січня цього року родина генпрокурора Юрія Луценка та нардепа з БПП Ірини Луценко отримала від старшого сина Олександра подарунок у негрошовій формі на суму 170 тисяч гривень.
Пізніше генеральний прокурор розповів, що коштовним подарунком від сина була поїздка на відпочинок на Сейшельські острови.

Читайте також:
Всю зарплату за 2017 рік Порошенко переказав на благодійність, – АП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна