Ми не обговорюватимемо з Угорщиною, як тлумачити українські закони в Україні, — Клімкін

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що Україна не дискутуватиме з Угорщиною як саме тлумачити українські закони на українській території.

Про це очільник МЗС повідомив у Twitter.

“Ми не дискутуємо з угорською стороною як мають тлумачитися українські закони на українській території. Саме це і багато інших важливих питань обговоримо на українсько-угорських консульських консультаціях 28 листопада у Києві, а також під час моїх наступних зустрічей з Петером Сійярто”, — написав Клімкін.

Як повідомляла “Новинарня“, українська влада не каратиме тих мешканців Закарпаття, які крім українського, набули ще й угорське громадянство. Про це нещодавно заявив Павло Клімкін перебуваючи в Ужгороді.

У жовтні сайт “Миротворець” опублікував список держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини.  Перелік складається із понад трьох сотень прізвищ.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зреагував на це і заявив, що український парламент начебто грає на руку “екстремістам” в питанні угорської громади Закарпаття.

Читайте також:
Лідерку угорців Закарпаття викликали в СБУ через заяви про “український фашизм”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна