Очільник угорського МЗС звинуватив український парламент у підіграванні “екстремістам”

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що український парламент грає на руку “екстремістам” в питанні угорської громади Закарпаття.

“Київський парламент грає на руку тим екстремістам, які розмістили особисті дані сотень закарпатських угорців, адже громадян з подвійним громадянством неможливо ідентифікувати, спираючись тільки на відкриті джерела”, — цитує Сійярто “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-службу МЗС Угорщини.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно сайт “Миротворець” опублікував список держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини.  Перелік складається із понад трьох сотень прізвищ.

Угорський міністр також здивований тим, що уряд України не засудив і не висловив протест проти появи петиції на сайті Верховної Ради України, де згадується необхідність депортації закарпатських угорців.

За словами Сійярто, українські законодавці нагадують своїми пропозиціями “часи темних диктатур, якщо хочуть змінити етнічний склад жителів Берегова, заселяючи його українцями і зменшуючи пропорцію угорського населення”.

Він заявив, що “українська політика опустилася на дивовижну глибину” і запевнив закарпатських угорців, що вони й надалі можуть розраховувати на допомогу “материнської держави”.

Як інформувала “Новинарня“, міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що “угорці – це частина нашої української реальності. Ми маємо перехопити ініціативу в Угорщини і з ними працювати”.

Клімкін зауважив, що українська влада вже має план дій, як працювати з угорською нацменшиною, і докладе зусиль, щоб допомагати як їй, так і іншим меншинам, що живуть на території України.

Нагадаємо, 19 вересня державна агенція “Укрінформ” оприлюднила відео, на якому українці урочисто отримують угорське громадянство на церемонії в консульстві Угорщини в Берегові, при цьому консул просить не повідомляти про це владі.

Через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті обласна прокуратура порушила кримінальну справу.

 Читайте також:
МЗС України розпочинає всесвітню кампанію #Kyiv Not Kiev

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна