Три сотні українських держслужбовців мають угорські паспорти, – “Миротворець”

 

Сайт “Миротворець” опублікував список держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини.  Перелік складається із понад трьох сотень прізвищ.

“Вони присягнули на вірність Угорщині”, – йдеться в повідомленні.

Список склали за два тижні роботи офісу “Миротворця” на Закарпатті. У кожної людини, яка потрапила до списку, є окрема сторінка у розділі “Чистилище” бази даних.

Як інформувала “Новинарня“, спершу “Миротворець” вніс до своєї бази п’ять громадян України, які є депутатами місцевих рад та посадовими особами, через незаконне отримання ними угорських паспортів.

Нещодавно міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що через скандал із угорськими паспортами Угорщина повинна відкликати консула із Берегова на Закарпатті, інакше він буде висланий.

На тлі напруженості у відносинах із сусідньою державою Україні треба зробити все для того, щоби від цієї ситуації не постраждали українські угорці.

“…Щоб ми зараз не почали звинувачувати угорців, показувати на них пальцями як на зрадників. Угорці – це частина нашої української реальності. Ми маємо перехопити ініціативу в Угорщини і з ними працювати”, – сказав керівник МЗС.

Клімкін повідомив, що українська влада вже має план дій, як працювати з угорською нацменшиною, і докладе зусиль, щоби допомагати як їй, так і іншим меншинам, що живуть на території України.

Читайте також:
Відповідь за Берегове: Будапешт висилає дипломата України в Угорщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна