Консул повернеться на батьківщину: заява Клімкіна про скандал у Берегові

 

Угорщина упродовж тижня повинна відкликати консула із Берегова на Закарпатті, інакше він буде висланий. Про це у понеділок, 1 жовтня, заявив очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

“Я запропонував угорському міністру закордонних справ відкликати цього консула. Якщо це не буде зроблено ціього тижня, то ми надішлемо відповідну ноту угорській стороні про його висилку”, — наголосив Клімкін і нагадав, що Угорщина порушила Віденську Конвенцію про консульські зносини.

На думку міністра, Росія використовуватиме цю історію для дестабілізації ситуації в Україні. Тому закликав уникати “наїздів” та цькування щодо угорців і наголосив, що “навпаки, маємо допомогти нашій угорській громаді”.

Як інформувала “Новинарня“, обласна прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті.

Читайте також:
Консульський скандал: переговори Клімкіна з Сійярто лише загострили конфлікт з Угорщиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна