#ИхТамНет: СБУ оприлюднила дані низки найманців ПВК “Вагнера”, що воювали на Донбасі

 

Служба безпеки України оприлюднила дані російських найманців ПВК “Вагнера”, які, зокрема, воювали на Донбасі.

Як зазначили у прес-службі відомства, таким чином СБУ “приєднується до ініціативи російського МЗС, яке запустило флешмоб-плагіат “#ИхТамНет”.

Зокрема, минулого тижня Міністерство закордонних справ РФ закликало позначати хештегом #ИхТамНет “докази виявів ксенофобії і неонацизму в Україні”.

“Під цим хештегом оприлюднюємо чергову добірку персональних даних найманців ПВК “Вагнера”, які, зокрема, брали учать у бойових діях на українському Донбасі. Спеціально для Марії Захарової — прізвища № 59, № 60 та № 61 російських “іхтамнетів”, які загинули внаслідок “пригожинського наступу” 07.02.2018 у сирійському Дейр-ез-Зорі”, — йдеться в повідомленні СБУ.

У повідомленні також зазначено, що тіла загиблих, за “традицією”, були видані рідним тільки у квітні, аби не заважати виборам президента РФ.

Як інформувала “Новинарня“, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля міста Дейр-ез-Зор загинула велика кількість бійців проурядових сил. З-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.

Речниця МЗС РФ визнала смерть п’ятьох громадян Росії, що “потребує уточнення”.

РосЗМІ писали про 11 жертв. Інші джерела заявляють про 200 чи й 600 убитих.

У мережі з’явилося відео надточного авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”. Згодом стало відомо, що в Сирії загинули ще 15 російських найманців.

Вагнер 1 Вагнер 2 Вагнер 3 Вагнер 4 Вагнер 5
<
>
ФОТО: прес-центр СБУ

Читайте також:
У Сирії знищені шість бойовиків ПВК Вагнера, – ЗМІ

СБУ показала ще вісім “вагнерів”, убитих під Дейр-ез-Зором.
З них двоє українці

“Прикмета Вагнера – наколка-свастика”. Як влаштована і воює його ПВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна