СБУ показала ще вісім “вагнерів”, убитих під Дейр-ез-Зором. З них двоє українці

 

Служба безпеки України оприлюднила список 206 російських військових – позаштатних співробітників приватної військової компанії (ПВК) “Вагнера”, у тому числі персональні дані ще вісьмох убитих “вагерів”.

Список розміщено на сайті відомства 7 жовтня.

“СБУ оприлюднює персоналії ще 206 позаштатних співробітників російської військової розвідки зі складу ПВК “Вагнера”, що раніше були ідентифіковані Службою як учасники лютневих подій у Сирії, у тому числі дані на 8 найманців, які загинули або померли від поранень”, – зазначається в повідомленні.

Ідеться про так званий “пригожинський наступ” 7 лютого 2018 року в Сирії в районі Дейр-ез-Зор, коли загинуло багато російських найманців.

“Таким чином підтверджена кількість загиблих та померлих від поранень найманців “Вагнера” внаслідок бойового зіткнення 07.02.2018 вже становить 58 осіб”, – йдеться в повідомленні.

Серед названих 7 жовтня імен – громадянин України Роман Оганесян (м. Щастя, Луганщина), Олег Короленко (м. Севастополь, громадянство України та РФ), а також громадяни Росії Володимир Лу, Ілля Рассохін, Антон Важов, Сергій Сємушин, Віталій Вислобоков, Сергій Поротников.

СБУ зазначає, що майже всі загиблі “вагнери” у 2014-2016 роках брали участь у бойових діях на Донбасі у складі російських терористичних формувань, а деякі з них активно сприяли російській анексії АР Крим (як-то Короленко О. А.), або спрямовувалися російськими спецслужбами на підконтрольну територію України для вчинення терористичних актів і диверсій (як Оганесян Р. Г., затриманий у липні 2014-го на Дніпропетровщині та обміняний на українських заручників).

У СБУ зазначили, що 3 вересня 2018 року було видано указ президента РФ, яким інформація про членів “Вагнера” як позаштатних співробітників ГУ ГШ ЗС РФ віднесена до державної таємниці.
Цей указ покликаний заборонити під загрозою кримінального покарання будь-які подальші спроби журналістів, які працюють у Росії, донести правду про злочини та чисельні втрати членів “російських приватних армій” у світі, зазначають на Володимирській.

Як інформувала “Новинарня“, 26 липня в СБУ заявили, що ідентифікували понад 200 найманців так званої ПВК “Вагнера” ​​з яких не менше 80 загинули і понад 100 були поранені 7 лютого 2018 року в Сирії.

Нагадаємо, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля міста Дейр-ез-Зор загинула велика кількість бійців проурядових сил. З-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.
Речниця МЗС РФ визнала смерть п’ятьох громадян Росії, що “потребує уточнення”. РосЗМІ пишуть про 11 жертв. Інші джерела заявляють про 200 чи й 600 убитих.

У мережі з’явилося відео надточного авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”.

Згодом стало відомо, що в Сирії загинули ще 15 російських найманців.

Читайте також:
Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати,
раніше воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна