Порошенко розпорядився нагородити вбитого прикордонника Березенського й забезпечити родину

оновлено

Президент Петро Порошенко доручив представити до державної нагороди прикордонника Вадима Березенського, який був убитий контрабандистом на ділянці українсько-румунського кордону “Ділове” в Закарпатській області.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав у вівторок, 20 листопада, під час візиту до Головного центру підготовки особового складу ДПСУ імені генерал-майора Ігоря Момота в с. Оршанець Черкаської області.

“Декілька днів вся країна була вражена тим, як, внаслідок злочинних дій на кордоні, під час виконання службових завдань героїчно загинув начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського прикордонного загону майор Вадим Березенський. Трагічно обірвалося життя молодого офіцера, сина та батька двох маленьких дітей”, – сказав Порошенко.

Відтак він дав доручення голові Держприкордонслужби генерал-полковнику Петру Цигикалу “негайно представити до державної нагороди, вирішити питання забезпечення родини [Березенського] квартирою, забезпечити матеріальною підтримкою” і доповісти йому в найкоротші терміни.

“Ще я особисто подбаю, щоб вбивця офіцера-прикордонника, його поплічники отримали по заслузі, «по повній». Будуть нести відповідальність за той злочин, який вони скоїли”, – додав президент.

“Українські прикордонники несуть небезпечну службу не лише на лінії фронту”, – сказав він.

Присутні вшанували пам’ять майора Вадима Березенського та всіх героїв-прикордонників, які загинули під час виконання свого обов’язку хвилиною мовчання.

ОНОВЛЕНО. В указі президента №376/2018 від 19 листопада, серед іншого, ідеться про те, що Березенського Вадима Миколайовича (посмертно) нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Читайте також:
З початку війни загинули 70 прикордонників, – Порошенко

Як повідомляла “Новинарня“, пізно ввечері 15 листопада співробітники відділу “Ділове” Держприкордонслужби України на Закарпатті разом із прикордонниками Румунії викрили злочинні дії контрабандистів-“пачкарів”. Було затримано двох осіб та 10 пакунків тютюнових виробів. На українській території тривав пошук решти причетних до оборудки осіб.

Невдовзі неподалік річки Тиса, по якій проходить державний рубіж, прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, імовірно, отримав за здійснення незаконної оборудки.
Під час опитування “водолаза” інший чоловік на автомобілі “Ауді” здійснив наїзд на начальника відділу “Ділове” Вадима Березенського.

Офіцер-прикордонник отримав тяжкі травми. Військовослужбовця доставили до реанімаційного відділення, йому зробили операцію.

Автомобіль, який збив прикордонника, затримали. Сам водій із місця події втік. Утім його особу було встановлено. Невдовзі його теж затримали.

Березенський помер у лікарні 17 листопада.

18 листопада Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області обрав запобіжний захід 34-річному жителю Рахова, який скоїв смертельний наїзд на прикордонника – арешт строком на 60 діб без права внесення застави.

Читайте також:
На Буковині тютюнові контрабандисти побили прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна