На Закарпатті тютюновий контрабандист на авто збив прикордонника, той у комі

 

На Закарпатті чоловік, імовірно причетний до контрабанди, збив автомобілем прикордонника відділу “Ділове” Мукачівського загону ДПСУ та важко травмував його, внаслідок чого військовослужбовець перебуває в комі.
Про це вранці 16 листопада повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Потерпілий – начальник відділу “Ділове” ДПСУ.

Зазначається, що злочинні дії контрабандистів-“пачкарів” співробітники Держприкордонслужби викрили разом із прикордонниками Румунії пізно ввечері 15 листопада.

“Під час спільних дій по той бік кордону затримали двох осіб та 10 пакунків тютюнових виробів. На українській території тривав пошук решти причетних до оборудки осіб. Невдовзі неподалік річки Тиса, по якій проходить державний рубіж, прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, імовірно, отримав за здійснення незаконної оборудки”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Інша невідома особа здійснила наїзд автомобілем “Ауді” на начальника відділу “Ділове” під час опитування затриманого та вилучення коштів. Унаслідок наїзду офіцер-прикордонник отримав тяжкі травми.

До місця події було викликано карету швидкої допомоги, військовослужбовця доставили до реанімаційного відділення, де зробили йому операцію.

Стан прикордонника тяжкий, зазначають у ДПСУ.

Автомобіль, який збив прикордонника, затримали, але сам водій із місця події втік. Утім його особу попередньо вже встановлено.
Прикордонники спільно зі співробітниками Національної поліції проводять пошукові заходи.

Дії водія підпадають під ознаки правопорушення передбаченого ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

У відомстві наголосили, що у зв’язку з такими діями порушників Державна прикордонна служба України переходить виключно на посилений варіант охорони держкордону, при цьому для збереження життя військовослужбовців персонал відомства в межах чинного законодавства застосовуватиме зброю.

Читайте також:
На Буковині тютюнові контрабандисти побили прикордонників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна