Україна готує нові санкції – за “вибори” в ОРДЛО і співпрацю з оборонкою РФ, – Турчинов

 

Рада нацбезпеки, Верховна Рада, Кабмін і Служба безпеки України готують новий пакет санкцій, зокрема проти причетних до організації та проведення псевдовиборів на окупованому Донбасі.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов у четвер, 15 листопада, на Київському бронетанковому заводі, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Наразі готується новий пакет санкцій. РНБО готує пропозиції, Кабінет Міністрів, Служба безпеки, Верховна Рада внесли свої пропозиції, і я переконаний, що це буде потужний пакет різнопланових санкцій, зокрема проти тих, хто був керівниками, натхненниками та організаторами проведення фейкових так званих виборів на окупованих територіях”, – сказав Турчинов.

Секретар Радбезу не виключив, що в списку санкцій будуть також представники окремих європейських країн – за те, що спостерігали за протизаконними виборами.

За словами Турчинова, що санкції застосують також проти “широкого спектра українських підприємств, які співпрацюють з оборонним комплексом або посилюють безпеку й оборону Російської Федерації”.

Як інформувала “Новинарня“, псевдовибори в організаціях “ДНР” і “ЛНР” відбулися 11 листопада. Україна та світова спільнота не визнали їх результати.
Українська прокуратура відкрила провадження за цим фактом.

Читайте також:
Після виборів в ОРДЛО контроль перебрали Сурков, Козак і “Внєшторгсервіс”,
– росЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна