Посол України в Угорщині виступила у зв’язку із залученням “Йоббіка” до виборів в “ЛНР”

 

Посол України в Угорщині Любов Непоп закликала Будапешт відреагувати на участь у “спостереженні” за так званиими “виборами” на Донбасі члена угорської партії “Йоббік” Гергьо Тамаша Шаму.

Про це дипломат написала на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що член правопопулістської партії “Йоббік” Гергьо Тамаш Шаму – представник обласної ради Бекеш у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи.

“Ми високо цінуємо підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні. Такі ж дії окремих “політиків” заслуговують на суворе засудження й належну реакцію з тим, щоб запобігти їхньому повторенню”, – наголосила Непоп.

Посол зазначила, що “така поведінка в гонитві за популярністю, забуваючи про майже щоденні втрати від тривалої російської агресії серед українських громадян, в тому числі угорської національності, не лише порушує українські закони та міжнародні правові норми, а й просто глибоко аморальна”.

У зв’язку з цим Непоп звернулася до голови партії “Йоббік”, обласної Ради Бекеш та Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Раніше пропагандистські онлайн-ресурси сепаратистів повідомляли, що “спостерігач регіонального парламенту” з Угорщини Тамаш Саму на брифінгу в Луганську заявив про свої плани “розповісти правду про вибори глави ЛНР і депутатів народної ради жителям своєї країни”.

“Найголовніше, що я сьогодні побачив – багато виборців, які прийшли на дільниці, щоб віддати голос на цих виборах. А це в першу чергу говорить про те, що вибори демократичні, люди прийшли самі”, – заявляв член партії “Йоббік”, додавши, що в ході проведення виборів “порушення не зафіксовано, все відбувалося справедливо, відкрито і демократично, люди йшли з дільниць задоволені”.

“Що стосується мене, то я збираюся написати кілька статей на новинні портали Угорщини і, очевидно, до мене звернуться представники засобів масової інформації Угорщини, які стежать за повідомленнями звідси, з “ЛНР”. Я збираюся розповісти їм те ж саме, що я вам щойно сказав”, – поділився планами порушник українського законодавства.

Як повідомляла “Новинарня“, у самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” 11 листопада проходило голосування на так званих “виборах” “глав республік” і “депутатів народних рад”. Для якоїсь легітимізації процесу сепаратисти залучали іноземців.
Міжнародна спільнота виступила із засудженням псевдовиборів, зокрема США пригрозили Росії новими санкціями.

Читайте також:
“Картопля проти капусти”. Як пройшли псевдовибори в ОРДЛО і які результати намалювали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна