Після виборів в ОРДЛО контроль перебрали Сурков, Козак і “Внєшторгсервіс”, – росЗМІ

 

Після так званих “виборів” у сепаратистських утвореннях “ДНР” і “ЛНР” реальний контроль над підконтрольною Росії частиною Донецької області України отримали помічник президента РФ Владислав Сурков і віце-прем’єр РФ Дмитро Козак.

Такий висновок робить російське ліберальне видання “Новая газета” у статті за підсумками “голосування” 11 листопада, яку написав Павло Канигін.

Журналіст цитує донецького “публіциста” і критика місцевої “влади” Романа Манекіна, який каже, що безальтернативні “вибори” були потрібні передусім помічникові Володимира Путіна з питань співпраці з країнами СНД Владиславу Суркову.

“[Так званий “глава ДНР” Денис] Пушилін потрібен Суркову як гарант збереження контролю над цією територією. Реальний контроль над господарським і політичним життям “ДНР” отримали Владислав Сурков і Дмитро Козак”, – вважає Манекін.

При цьому, пише “Новая газета”, відтепер усі імпортні й експортні поставки на окупований Донбас здійснюватиме компанія “Внєшторгсервіс”, яку пов’язують з україсньким олігархом-втікачем Курченком, зареєстрована в Південній Осетії.

У період Захарченка й “Ташкента”-Тимофєєва вона в “ДНР” курирувала постачання металургійної продукції, а вугіллям займався контрольований “Ташкентом” торговий дім “Вугілля Донбасу”. Тепер фінансові потоки регіону цілком підуть під “Внєшторсервіс”, пише газета.

“Пушилін при цьому нічим керувати не буде. Реальну владу і контроль над фінансами отримає прем’єр-міністр “ДНР” Олександр Ананченко, призначений самим Пушиліним за вказівкою кураторів”, – йдеться в статті.

Зазначається, що він раніше “працював в одній із великих російських корпорацій з інтересами в Сибіру і офісом у Москві”, яка займається видобутком природних ресурсів, і є “економістом з багатим досвідом”.

Канигін робить висновок, що вибори в ОДЛО 11 листопада офіційно не визнали не лише України та захід, а й Росія.

Газета зазначає, що на “виборах” в ОРДО зрештою не були допущені до балотування колишній “народний губернатор” Донецької області Павло Губарєв, який після перевороту в його організації “Вільний Донбас” утік із дружиною до РФ, ідеолог “незалежного Донбасу” Андрій Пургін, колишній глава “ради безпеки ДНР” Олександр Ходаковський і комуніст Ігор Хакімзянов.

При цьому Павло Канигін наводить коментар з приводу участі у виборах бойовика “ЛНР”, називаючи його “офіцером народної міліції ЛНР” на ім’я Олександр. Той розповів, що голосування серед бійців на лінії фронту тривало кілька днів шляхом “підписів”.

“Ми займаємо позиції неподалік від села Жолобок. Голосування було достроковим. Члени комісій привозили урни просто в окопи. Їх же доводилося охороняти, видавати бронежилети і каски та супроводжувати. Голосують всі місцеві жителі c паспортами “ЛНР” і України, які прописані в цих місцях та мають військові квитки. Тиску чи навіть вказівки, за якого саме кандидата потрібно ставити підпис, я не бачив. Правда, крім Пасічника, я нікого з кандидатів не знаю. Єдине прохання командування – щоб у голосуванні взяли участь усі бійці. У нас в підрозділі близько 90% – місцеві, голосують майже всі, але кабінок, звичайно, немає. Ставимо підписи, де доведеться”, – цитує видання члена незаконних збройних формувань “ЛНР”.

“Ще був обстріл з української сторони, але ми звикли Мені здається, їм (Україні) плювати, хто в нас тут виграє ці вибори. Нам, в принципі, теж. Фронт майже не змінюється з 2015 року”, – нібито сказав Олександр у коментарі “Новой газете”.

Читайте також:
“Картопля проти капусти”. Як пройшли псевдовибори в ОРДЛО
і які результати намалювали

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна