Вибух, викрадення, захоплення: Пушилін перед виборами в “ДНР” зачищає конкурентів

оновлено, додано фото й відео

У суботу, 29 вересня, в окупованому Донецьку відбуваються “зачистки” конкурентів нинішнього ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна на так званих “виборах” у “республіці”. Цього дня відбувся вибух на зборах “Компартії ДНР”, було викрадено дружину сепаратиста Павла Губарєва, що суперничає з Пушиліним, та відбулося захоплення його організації “Вільний Донбас”.
Як інформує “Новинарня“, про це повідомляють користувачі соцмереж та інтернет-ресурси РФ і сепаратистів “ДНР”.

Так, 29 вересня в Донецьку прогримів вибух у будівлі, де проходили збори місцевих комуністів.
За даними російського видання  “Інтерфакс”, унаслідок вибуху постраждали три людини, в тому числі – кандидат на пост “глави ДНР” від місцевої Компартії Ігор Хакімзянов.

На момент вибуху в будівлі перебували близько 50 осіб. За словами свідків, на місці вибуху знайшли пакет. Крім Хакімзянова, постраждали дві жінки, в однієї з них сильні опіки.

ОНОВЛЕНО. У мережі показали фото постраждалого Ігоря Хакімзянова. Знімок опублікували ЗМІ сепаратистів.

Ігор Хакімзянов після замаху

Водночас один з інформресурсів бойовиків з посиланням на джерела серед місцевих “правоохоронців” передає, нібито Хакімзянов інсценував замах на себе.

“Є оперативні дані, хлопці наші працювали, він (Хакімзянов) вважав, що це хороший піар-хід — невеликий замах додасть йому популярності. Ми не могли очікувати, що це буде зроблено таким чином, постраждали люди, в той час як він не постраждав”, – заявило джерело.

Як інформувала “Новинарня“, Ігор Хакімзянов був першим “міністром оборони ДНР” у квітні-травні 2014 року. Тоді українські силовики затримували Хакімзянова, його “допитував” Олег Ляшко. У вересні 2014-го його обміняли на українських військовослужбовців, які утримувалися бойовиками.
У жовтні 2016 року Генеральна прокуратура України почала процедуру заочного засудження “першого міністра оборони ДНР”.

Також уранці в суботу зникла дружина одного з сепаратистських лідерів Павла Губарєва Катерина – вона “не відповідає на дзвінки, в месенджерах офлайн”. Імовірно, арештована.

Цього дня Катерина Губарєва мала брати участь у з’їзді так званого громадського руху “Свободный Донбасс”, що балотується на “виборах”, яким керує її чоловік.

Згодом Катерина Губарєва знайшлася. На своїй сторінці “Вконтактє” вона розповіла, що вранці була “запрошена на бесіду”, на якій жінці довели, що з’їзд її партії відбудеться без неї.

“У списку “Вільного Донбасу” я йшла під номером один. Тепер в списку мене  немає взагалі”, – заявила Губарєва, додавши, що її відпустили та віддали речі.

“Партія “Вільний Донбас”, яку очолювала родина Губарєва”, рейдерськи захоплена угрупованням людей Дениса Пушиліна. Сьогодні пройшов з’їзд цієї організації, на який людей Губарєва не допустили”, – пише в соцмережі журналіст Денис Казанський, переселенець із Донеччини.

Захоплені також підконтрольні Губарєву ЗМІ, зокрема сайти групи “Новороссия”, “DNR live”, веб-ресурс руху “Вільний Донбас”.

Як відомо, Павло Губарєв 1 березня 2014 року був проголошений так званим “народним губернатором” Донеччини, агітував за приєднання Донецької області до Росії. Був затриманий СБУ, згодом обміняний.
Очолював терористичну організацію “Народне ополчення Донбасу”, мобілізаційне управління управління “міноборони ДНР” (червень-вересень 2014), надалі очолює рух “Новоросія”.

“Пішла жорстка зачистка будь-якої опозиції до Пушиліна.
Особливо смішно читати зараз обурені пости прихильників Губарєва. Жучковський журиться, що влаштували Північну Корею в Донецьку. А чого журитися? Адже цього з самого початку і хотіли. Коли чотири роки вбивали і катували людей у підвалах, в тому числі і своїх соратників, дурників, які повірили в Новоросію – це що було? Коли били ломаччям, різали ножами в мирному місті прихильників України, це що було? Хіба не Північна Корея?
Чомусь усі любителі сталінщини і чорносотенства завжди переконані, що репресувати, бити й саджати в тюрми будуть когось іншого, а не їх. Але ні. В тоталітарних утвореннях всі однаково безправні. Сьогодні ти лідер, а завтра ворог народу. Ось і з Пашею так”, – коментує ситуацію з Губарєвим Денис Казанський.

“Що хотіли, те й отримали. Русскій мір – він такий. Ну нічого, головне – не Європа”

– додає журналіст.

Як повідомляла “Новинарня“, так званий “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін став “в.о. глави республіки” після убивства 31 серпня ватажка “ДНР” Олександра Захарченка і перевороту, влаштованого за підтримки “народної ради” під кураторством радника президента РФ Путіна Владислава Суркова.
Служба безпеки України оприлюднила перехоплену розмову за участю Пушиліна, в якій той говорить, що Захарченко до вересня має бути усунутий.

Відтак “народна рада ДНР” призначила на 11 листопада так звані “вибори” “глави ДНР” і нової “народної ради”.
На посаду ватажка “ДНР” висунулися Денис Пушилін, Павло Губарєв, Олена Шишкіна, Ігор Хакімзянов, Роман Храменков, Іван Михайлов, Володимир Медведєв, В’ячеслав Дьяков, Роман Євстіфєєв, Валентин Спиридонов.

Читайте також:
Прокуратура почала заочне засудження сепаратиста Губарєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна