Бойовики “ДНР” визнають, що СБУ виклала справжню розмову про наміри Пушиліна вбити Захарченка

 

Служба безпеки України оприлюднила аудіозапис, що, за твердженням СБУ, підтверджує “підготовку примусового усунення з посади «глави ДНР» Олександра Захарченка так званим головою «народної ради ДНР» Денисом Пушиліним”.

Аудіо виклав прес-центр СБУ в четвер, 27 вересня.

“Розмова між офіційним помічником Пушиліна Олександром Лаврентьєвим та двома невідомими відбулася 12 червня о 16:50 у ресторані «Yuvam» у турецькому місті Анталія.
Аудіозапис підтверджує підготовку Пушиліним «державного перевороту» в псевдореспубліці. Під час обговорення планів на «нейтральній території» Лаврентьєв акцентує увагу співрозмовників на необхідності заміни до вересня поточного року діючого «глави ДНР» без проведення виборів. За його словами, з появою нового в.о. «глави республіки» «проблема Захарченка» буде остаточно вирішена”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Як відомо, 31 серпня ватажок “ДНР” Захарченко убитий вибухом в кафе “Сепар” в Донецьку, після цього у владі угруповання “зачистили” групу його прибічників.

Служба оприлюднила “найбільш показові фрагменти перемовин з майже чотиригодинної бесіди”.

Після цього колишні бойовики “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) і Олександр Ходаковський у соцмережах підтвердили, що оприлюднена розмова – не фейк, Лаврентьєв опізнаний, і в червні в колі Пушиліна справді знали про наступні “деякі події” в житті Захарченка.

Читайте також:
У ГУР пояснили, чому Захарченка ліквідувало ФСБ Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна