У ГУР пояснили, чому Захарченка ліквідувало ФСБ Росії

 

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що за ліквідацією ватажка “ДНР” Олександра Захарченка стоїть ФСБ Росії.
Про це він сказав в ефірі “5-го каналу” 6 вересня.

“Справді, ліквідація Захарченка з одного боку можна сказати, що це подія, яку прогнозували, тому що всі одіозні лідери так званих “ЛНР” і “ДНР” – знищені. Ті, які безпосередньо брали активну участь в подіях 2014 року і ті, які можуть стати свідками в міжнародних судах щодо агресії РФ проти нашої держави…” – зазначив Скібіцькиц.

“Дійсно, за даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони ж будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам якісь звинувачення. Але є достовірна інформація, що кафе “Сепар” довгий період часу перебував під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному відношенні. Там можна було знімати і відео-, і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знали всі заходи, що їх проводив Захарченко в цьому кафе”, – додав представник ГУР.

Скібіцький наголосив, що СБУ не змогла б закласти вибухівку в тому кафе, “тому що все реально на контролі було у РФ”.

Читайте також:
ФСБ Росії розслідує вбивство Захарченка на Донбасі: окупанти не криються

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.