Прокуратура розпочала кримінальне провадження через псевдовибори в “ЛНР”

 

За фактом організації та проведення окупаційною адміністрацією Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганщини так званих “чергових виборів голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР” розпочато кримінальне провадження.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Слідчі вже встановили осіб, які безпосередньо організовували та фінансували проведення незаконних псевдовиборів та брали участь як “кандидати” на посади до псевдодержавних утворень, а також представників іноземних держав, які входили до складу спостерігачів.

Організація та проведення чергових незаконних “виборів” призводить до продовження збройної агресії Російської Федерації, підтримки терористичної діяльності, внаслідок чого порушуються демократичні права громадян України”, — наголошують в прокуратурі.

Відповідно до санкції статей, фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років, зокрема, і з конфіскацією майна.

У неділю, 11 листопада, окупаційна адміністрація та підконтрольні їй самопроголошені органи, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованій території Луганської області, організували та провели так звані “чергові вибори голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР”.

Такі самі події відбулися і на окупованій території Донецької області.

Читайте також:
“Картопля проти капусти”. Як пройшли псевдовибори в ОРДЛО і які результати намалювали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.