Організаторам фейкових виборів в ОРДЛО загрожує довічне, — прокуратура

 

Учасникам організації та проведення псевдовиборів 11 листопада 2018 року на тимчасово окупованих територіях Донецької області загрожує довічне позбавлення волі.

Про це у п’ятницю, 9 листопада, повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

Зазначено, що Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Встановлено, що з 20 лютого 2014 року Російською Федерацією за допомогою її збройних формувань, і регулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Росією, шляхом збройної агресії здійснюються протиправні умисні дії, спрямовані на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, зміну меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Ці дії призвели до загибелі тисяч людей, зокрема серед цивільного населення, та інших тяжких наслідків у вигляді окупації території АР Крим та міста Севастополь, частини території Донецької та Луганської областей.

Не зупиняючись на досягнутому, порушуючи принципи та норми міжнародного права, намагаючись посилити свій контроль над окупованими територіями через легалізацію представників окупаційної адміністрації, представниками влади Російської Федерації проводяться заходи з організації та проведення 11 листопада 2018 року в населених пунктах на тимчасово окупованій території Донецької області так званих “виборів очільника ДНР і депутатів народної ради ДНР”.

“Це є продовженням злочинних дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, зміну меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України”, — підкреслили в прокуратурі.

Як повідомляла “Новинарня“, Голова Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що СБУ вже відомі результати так званих “виборів” у псевдореспубліках “ДНР” і “ЛНР”, які призначені на 11 листопада.

Україна і світове співтовариство засудили проведення цих “виборів” та не визнають їх як такі, що порушують українське законодавство і Мінські домовленості.

Водночас у Кремлі заявили, що визнають “вибори” на окупованому Донбасі “залежно від результату”.

Президент України Петро Порошенко очікує нових санкцій Заходу проти РФ  через організованого нею “голосування” в ОРДЛО.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що організаторів виборів у самопроголошених “республіках” притягнуть до кримінальної відповідальності.

Читайте також:
Штовханина в ляльковому театрі: “вибори” в ОРДЛО та їх значення для України

Сепаратисти “ЛНР” заманюють на псевдовибори поповненням рахунку мобільного

Російські політтехнологи допомагають окупантам із псевдовиборами на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна