На технічній території військового арсеналу в Ічні виявили БПЛА, — Генштаб

 

У вівторок, 13 листопада, на технічній території військових складів у місті Ічня на Чернігівщині виявили квадрокоптер “Фантом”.

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Безпілотний літальний апарат перебував на землі поблизу одного зі сховищ. Під час попереднього огляду зовнішніх пошкоджень не знайшли.

БПЛА передано співробітникам Служби безпеки України, тривають слідчі дії.

Як розповіли у Генштабі, будь-які БПЛА над військовими частинами та розташуваннями військових підрозділів, а також над базами, складами та арсеналами або на підльоті до них знешкоджуватимуть  або збиватимуть без попереджень.

Причетних до таких інцидентів затримуватимуть та притягатимуть до відповідальності за законом.

Також військові закликають громадян повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб поруч з військовими об’єктами або в місцях розташування військ.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

В уряді повідомляли, що зруйновано чотири будинки в селі Августівка, пошкоджено – загалом 114 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

Уряд виділив 100 млн. грн. із резервного фонду Кабміну на подолання наслідків надзвичайної ситуації.

Читайте також:
Над арсеналом ЗСУ подавили невідомий безпілотник, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна