“Живемо в умовах агресії”. Уряд виділив для ліквідації Ічнянської катастрофи 100 млн. грн.

 

Кабінет Міністрів розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету на 2018 рік 100 млн. грн. на подолання наслідків надзвичайної ситуації, що трапилася на 6-му арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області.
Таке рішення ухвалено на засіданні уряду 10 жовтня. Проект розпорядження підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі, повідомляє Урядовий пртал.

Коментуючи ухвалене рішення, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив: “Ми приймаємо рішення виділити 100 млн. грн. Міністерству фінансів – швидко скоординуватися з областю (Чернігівською ОДА – “Н”), аби швидко вирішити всі бюрократичні питання.

Глава уряду наголосив, що наразі всі потрібні резерви для допомоги людям сформовані.

“Ми наведемо порядок, все відновимо і нікого не залишимо сам на сам з проблемою. Так ми працювали в Балаклії і допомогли вирішити проблему. Так працювали в Калинівці, і так само допомогли. Те ж зробимо для мешканців Ічні і прилеглих населених пунктів. Буду тримати ситуацію на контролі”, – сказав Гройсман.

Він наголосив, що всі заходи щодо розмінування території та її очищення потрібно продовжувати в посиленому режимі. Так само потрібно якомога швидше відновити газо- та водопостачання в населених пунктів, які наразі відімкнені від мереж.

“Ті дані, які я маю, говорять про те, що процес відновлення та повернення людей у домівки розпочнеться найближчим часом”, – зазначив Володимир Гройсман.

Окремо він подякував рятувальникам, військовим та волонтерам, які одразу прийшли на допомогу.

“Люди більше показують, як треба об’єднатися та згуртуватися”, – сказав прем’єр-міністр.

За його словами, надзвичайна подія в Ічні змушує всіх пам’ятати, що країна живе в умовах зовнішньої агресії.

“Вибухи на військових складах змушують нас розуміти, що ми живемо в умовах агресії… І ми бачимо, що включається інший вид агресії – інформаційний. Щохвилини людям надають велику кількість дезінформації. Фейкові повідомлення, нагнітання ситуації та поширення паніки”, – сказав Володимир Гройсман.

“Для нас – це виклик і те, що має нас об’єднувати… І потрібно робити чіткі висновки, що треба зробити, аби забезпечити безпеку запасів”, – додав глава уряду.

Нагадаємо, так само 100 млн. грн. із резервного фонду держбюджету Кабмін виділяв під час вибухів на арсеналі в Калинівці Вінницької області, однак тоді до кінця року область використала лише 35 мільйонів.
Також 100 млн. грн. було виділено на розмінування Балаклії на Харківщині.

Читайте також:
Знову диверсія. Пожежу на арсеналі в Ічні спричинили 4 вибухи, – МОУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна