Уряд виділив на ліквідацію НС під Калинівкою 100 млн. грн.

 

Кабінет Міністрів виділив на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на арсеналі біля Калинівки Вінницької області 100 мільйонів гривень.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 27 вересня.

“Я пам’ятаю Балаклію. Сьогодні вже Вінниця… Дурні повторюють помилки, розумні роблять висновки”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Хочу сказати, що ми, як і в Балаклії, на ліквідацію цієї надзвичайної ситуації виділимо сьогодні 100 мільйонів”, – зазначив глава уряду.

“Ми виділяємо 100 мільйонів гривень з резервного фонду на ліквідацію наслідків вибухів. Якщо будуть потрібні додаткові кошти – також виділимо”, – додав він.

Крім того, міністри проголосували за виділення Міністерством внутрішніх справ додатково Державній службі з надзвичайних ситуацій 23,5 мільйона гривень.

За словами голови уряду, після забезпечення безпеки громадян і локалізації пожежі під Калинівкою почнеться операція з розмінування постраждалих територій.

Прем’єр зазначив, що на рівні Вінницької обласної адміністрації створено штаб відновлення, покликаний відновити пошкоджені об’єкти і забезпечити повернення громадян до нормального життя.

При цьому Гройсман допустив, що склад боєприпасів знищено не випадково.

“Потрібно ефективне розслідування. Це арсенал нашого українського війська, він знищений, я думаю, не випадково. Винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – підкреслив прем’єр.

Глава уряду подякував учасникам ліквідації наслідків вибухів та нагадав, що 27 вересня відбудеться засідання військового комітету під головуванням верховного головнокомандуючого Петра Порошенка, де буде проаналізовано ситуацію і зроблено висновки.

Як відомо, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів. Із Калинівки та навколишніх сіл евакуйовано 30 тис. людей.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Уночі прем’єр Володимир Гройсман перебував на місці подій у Вінницькій області, а на ранок уже повернувся до Києва для участі в засіданні уряду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна