Гройсман під Калинівкою: Це дуже серйозна надзвичайна ситуація, але все буде добре

Ситуація в районі надзвичайної ситуації на Вінниччині є контрольованою, “працюють всі служби, займаються своєю роботою”, мобілізовано належні служби й техніку.
Про це о 2:40 ночі у включенні на “Прямому” каналі сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає “Новинарня“.

Перебуваючи у штабі на місці НС і коментуючи детонацію снарядів на 48-му арсеналі біля Калинівки, глава уряду заявив: “Це дуже серйозна надзвичайна ситуація, але ми її приборкаємо. Все буде добре”.

За його словами, людей евакуюють із 5-кілометрової зони імовірного розльоту снарядів, що детонують. Вінницька ОДА надала належну кількість транспорту для евакуації.
Організовано три пункти тимчасового перебування евакуйованих.

Відповідаючи на запитання про причини НП, Гройсман сказав: “Попередньо фахівці вважають, що це не було самозапалення. Але хай це коментують компетентні органи”.

Читайте хроніку події:
Нова пожежа й вибухи на артскладах:
тепер Калинівський район Вінниччини. ВІДЕО

У день пожежі на Калинівському арсеналі Вінниччина проводила…
антитерористичні навчання

Станом на 2:30 постраждалих внаслідок вибухів і пожежі немає, повідомила в ефірі каналу “Прямий” прес-секретар вінницької обласної поліції Ірина Добровольська.

За її словами, вже евакуйовано шість населених пунктів – по три села в Калинівському і Вінницькому районах. Людей масово вивозять автобусами.

Порядок забезпечують дві сотні поліцейських і тисяча військових Національної гвардії, 155 працівників ДСНС, 30 військових ЗСУ, два військові пожежні танки, три пожежні потяги тощо.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна