УПЦ КП проситиме Раду перейменувати УПЦ Московського патріархату, – Філарет

 

Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням ухвалити закон про єдину православну церкву в Україні, а також про зміну назви Української православної церкви Московського патріархату на “Російську православну церкву в Україні”.
Про це в ефірі “Радіо Свобода” заявив предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет.

“Чого ми будемо вимагати? Це щоб в Україні була одна Українська православна церква і щоб РПЦ не ховалася під назвою “українська”, будучи по суті російською. І тому ми будемо просити Верховну Раду, щоб вона прийняла закон про те, що в Україні одна українська православна церква, а друга православна церква повинна називатися російською церквою. Тим більше, богослужіння звершують церковнослов’янською мовою, проповідь – російською мовою, захищають інтереси на сході російські”, – зазначив глава УПЦ КП.

Філарет також наголосив, що об’єднана українська церква називатиметься “Українська православна церква”.

“Назва буде “Українська православна церква”. Друга назва буде “Київський патріархат”, – сказав він.

Читайте також:
Єдина помісна церква забере назву УПЦ

Як повідомляла “Новинарня“, 11 жовтня за результатами Синоду в Стамбулі Вселенський патріархат оголосив, що продовжує реалізацію рішення про надання автокефалії церкві України.
Також Фанар оприлюднив документ, у якому підтвердив визнання недійсною анафеми патріарха УПЦ КП Філарета і митрополита УАПЦ Макарія (через задоволення їхніх апеляцій) та визнав незаконним томос 1686 року про зверхність Московського патріархату над Київською митрополією.
Крім того, Константинополь назвав Київ своєю ставропігією.

Після цього глава Київської патріархії Філарет закликав УАПЦ та УПЦ МП готуватися до Об’єднавчого собору, на якому оберуть голову Помісної церкви, що отримає томос Константинополя.
Очікується, що УПЦ МП на соборі представлять близько десяти ієрархів.

15 жовтня на Синоді РПЦ в Мінську Російська церква засудила такі рішення Фанара з визнання “розкольників” та оголосила, що розриває зв’язок із Константинопольським (Вселенським) патріархатом.

Главу єдиної Помісної церкви оберуть за формулою “41+12+10”, – Філарет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна