Фестиваль “Віртуози фолку” в Києві збирає всіх шанувальників народної музики

 

18 листопада в «Українському домі» столиці відбудеться ІІ Київ-етно-мюзік-фест «Віртуози фолку». Він об’єднує митців, які у своїй творчості звертаються до скарбів української народної музики (як «автентиків» та «академістів», так і представників сучасних музичних напрямків.

Як повідомили “Новинарні” організатори фестивалю, у гала-концерті 18 листопада візьмуть участь гурт ManSound, Руслана, хор «Київ», Іванка Червінська та гурт Gypsy Lyre, Ніна Матвієнко, «Гуцульська троїста», «ДримбаДаДзига», проект «Володарі стихій», Тарас СиленкоОлена Кулик та ансамбль «Дніпро», лауреати минулого року гурти Folky Funky і Mnishek та інші.
Ведучі фестивалю – Юрій Доник та Анна Заклецька.

Цього року фестиваль «Віртуози фолку» відбудеться вдруге. Завдяки підтримці Департаменту культури КМДА та Українського культурного фонду розширився не лише масштаб, а й географія фестивалю.

Загалом у рамках фестивалю відбудеться ціла низка концертних заходів:

9 листопада – великий концерт-промоція в Житомирі;
11 листопада – концерти в київських ТРЦ «Караван» та в Дитячій Планеті у колишньому універмазі «Україна»;
17 листопада – концерт у київському ТРЦ Lavina Mall.

Фінал ІІ Київ-етно-мюзік-фесту «Віртуози фолку» проходитиме в неділю, 18 листопада, протягом цілого дня – з 10:00 до 22:00 вечора (Київ, «Український дім», вул.Хрещатик, 2).

«Ми прагнемо показати багатство української народної музики і пісні, показати, що вона прекрасна і захоплююча як в автентичному виконанні, так і в академічному, модерному, етно-джазовому чи фолк-роковому звучанні. Коли це музичне різноманіття поєднується на одній сцені і на одному концерті, ми справді можемо відчувати силу і велич зв’язку поколінь через музику і творчість», – зазначив арт-директор фестивалю Олесь Журавчак.

Окрім концертної частини, відбуватимуться виставки майстрів народної творчості та майстрів із виготовлення етно-музичних інструментів, різноманітні майстер-класи, активне творче спілкування.

Цього року вхід на фестивальні заходи буде платним.

Квитки будуть двох типів: вхідні (вартість 100 грн) дають змогу на відвідання усіх концертів, виставок та інших творчих заходів, організованих у фойє; «панські» (вартість 200-850 грн), крім цього, дають право на відвідання гала-концерту за участю лауреатів та зірок фестивалю.

Для тих, хто не зможе потрапити на фестиваль, а також для усіх українців з-за кордону на сторінці «Київ-етно-мюзик-фесту «Віртуози фолку» у «Фейсбуці» буде організована пряма трансляція усіх фестивальних заходів та концертів.

Довідка:

Київ-етно-мюзік-фест «Віртуози фолку» було започатковано 2017 року. Автор проекту – співачка, народна артистка України Олена Кулик. Організатор – Київський академічний ансамбль української музики «ДНІПРО». Партнер Фестивалю – ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім».

У 2018 році оргкомітет отримав близько 150 заявок на участь у фестивалі з різних регіонів України.
До експертної ради увійшли Ніна Матвієнко, Руслана Лижичко, головний диригент Національного академічного оркестру народних інструментів України Віктор Гуцал, голова Національної спілки кобзарів України Володимир Єсипок тощо.

Фестиваль відбувається за підтримки Департаменту культури КМДА та Українського культурного фонду, сприяння Національної всеукраїнської музичної спілки, Національної спілки кобзарів України, Товариства зв’язків з українцями за межами України «Україна-Світ», Національної Ради жінок України.

Читайте також:
Як пройшов фестиваль “Історія:UA”: від гри про УПА до вражаючого світлового шоу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна