Пранкери з РФ намагаються зірвати у США визнання Голодомору геноцидом

 

Російські пранкери в Сполучених Штатах нібито від імені посла України намагаються зірвати визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це посол Валерій Чалий розповів журналістам у Вашингтоні, передає “Європравда”.

“Буквально вчора нібито від мого імені й нібито за дорученням президента України надійшло звернення до майже всіх губернаторів – запит на телефонну розмову”, – розповів дипломат.

За словами Чалого, частина губернаторів дали згоду на переговори з людиною, яка видавала себе за посла. Частина переговорів відбулася до того, як посольство дізналося про цю проблему.

Дипустанова дізналася про тематику, яка цікавила пранкерів, та про перебіг розмов.

“Є дві підстави для розмови. Одна – економічна співпраця і туризм, і друга тема – по Голодомору. І після вступу та загальних фраз про економіку [пранкер] звертається [до губернатора], мовляв, пам’ятаєте, я вас просив [про визнання Голодомору геноцидом на рівні штату]? Так от, це не на часі, давайте перенесемо”, – розповів Чалий.

“Очевидно, реальна тема – це Голодомор”, – додав посол.

За його словами, посольство повідомило всіх губернаторів США про небезпеку фейкових дзвінків. Після цього атака переключилася на мерів та конгресменів

Валерій Чалий каже, що ініціаторами цих фейкових переговорів є “добре відомі російські пранкери”, які вже вчиняли низку провокацій проти України в США, в тому числі – розігравши міністра енергетики Ріка Перрі.

Як інформувала “Новинарня“, цей “розіграш” нібито від імені прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у 2017 році влаштували прокремлівські пранкери Лексус і Вован.

У 2018 році триває визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу різними штатами США.

Читайте також:
Сенат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Міністр оборони Полторак послав російських пранкерів
“у відповідному напрямку”

Геращенко розкусила російських пранкерів, які подзвонили їй у Раду

Як писала “Новинарня“, російські пранкери Лексус і Вован, які діють вочевидь за підтримки влади РФ, вже тричі телефонували президентові України Петру Порошенку.
Спершу вони невдало намагалися говорити від імені посла Зурабова. У листопаді 2016 року ці ж пранкери зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва й мали тривалу розмову. А 5 грудня 2017 року мали з Порошенком розмову щодо Саакашвілі нібито від імені прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові.
Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко – із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”. Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

Після обстрілу консульства Польщі в Луцьку в березні російські пранкери пробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою, але були викриті – вони не знали, що розмова Порошенка й Дуди вже відбулася, а канцелярія президента Польщі перебуває в постійній координації з адміністрацією президента України.

Читайте також:
“Підтримувати українців в усьому, що стосується Росії”.
Російські пранкери додзвонилися до посла США при ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна