Російські пранкери ще раз розіграли Порошенка, тепер щодо Саакашвілі. АУДІО

 

Російський пранкери (телефонні жартівники) ще раз розіграли президента України Петра Порошенка, цього разу – від імені прем’єр-міністра Грузії.

Про це йдеться на YouTube-каналі пранкера Вована (Володимира Кузнєцова).

Розмова, яку вів пранкер Лексус (Олексій Столяров), була ініційована надвечір 5 грудня нібито від імені глави уряду Грузії Георгія Квірікашвілі та стосувалася затримання в Києві екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі.

Як чути із запису, Петро Порошенко заявив: “Знайшли зв’язки пана Саакашвілі з Курченком і російськими спецслужбами. Вони його фінансували… Сенс? Дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в країні через Саакашвілі… Спіймали на гарячому. Зараз звинувачуємо. Дуже засмучуюся”.

При цьому він зазначає: “Буде слідство, буде суд. Ми не будемо (…) ніяких жорстких заходів до нього застосовувати”.

Посеред розмови президент України розуміє, що варто вдатися до заходів безпеки і каже: “А в тебе є телефон якийсь закритий, щоб ми не базікали? Можливо, ми можемо по Watsup поговорити?”

На питання про видворення Саакашвілі до Грузії Порошенко реагує: “Подивимося”, а на зауваження співрозмовника: “Просто нам він тут не треба (в Грузії)). Ми ж домовлялися про це”, – відповідає: “Да-да. Ми з тобою будемо в координації”.

Президент зрозумів розіграш під кінець третьої хвилини розмови, коли російський пранкер сказав: “…Ти занадто багато п’єш…. Бояришнік запиваєш там горілкою…”

“Я зрозумів, зрозумів. Пішов ти в дупу”, – відповів на це Порошенко.

Варто зазначити, що російські пранкери Лексус і Вован, які діють вочевидь за підтримки влади РФ, додзвонилися до президента України вже втретє. Спершу вони невдало намагалися говорити від імені посла Зурабова. А в листопаді 2016 року ці ж пранкери зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва й мали тривалу розмову.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові. Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко, із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”. Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

У липні 2017 року Лексус і Вован розіграли міністра енергетики США Ріка Перрі, зателефонувавши йому від імені прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Після обстрілу консульства Польщі в Луцьку в березні російські пранкери пробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою, але були викриті – вони не знали, що розмова Порошенка й Дуди вже відбулася, а канцелярія президента Польщі перебуває в постійній координації з адміністрацією президента України.

Читайте також:
Російські пранкери заявили, що знову розіграли Порошенка

У Киргизії затримали спільника російських пранкерів,
причетного до розіграшу Порошенка

Як повідомляла “Новинарня“, 5 грудня силовики в Києві затримали екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі й посадили в мікроавтобус, щоб вивезти в СБУ, проте активісти заблокували проїзд. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час прибічники лідера “Руху правих сил” розбили вікна, зламали двері та звільнили Саакашвілі. Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради.

СБУ повідомили, що Саакашвілі затримано в рамках розслідування кримінального провадження щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (стаття 256 КК). Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка в зупиненні їхнього кримінального переслідування.

Читайте також:
Прес-секретар Порошенка не дав вдруге “розвести” Банкову ФСБшним “пранкерам”

Росія хоче оскаржити перемогу Джамали і пускає в хід пранкерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна