Геращенко розкусила російських пранкерів, які подзвонили їй у Раду

 

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, до неї телефонували пранкери з російської ФСБ, які хотіли вивести її на розмову з нібито омбудсманом РФ Тетяною Москальковою про обмін ув’язненими.

“Сьогодні до моєї приймальні зателефонували з російського номеру, представилися моїм секретарям… Кірою, помічником омбудсвумен Москалькової”, – написала перший віце-спікер у “Фейсбуці“.

Особа, яка представилася помічницею Москалькової, сказала, що “через 5 хвилин Тетяна Миколаївна хоче поговорити” з Геращенко про її заяву щодо ув’язнених.

“Звичайно, я впевнена, що це були фсбшні пранкери, тому передала секретарям, аби ті передали «Москальковій», що я веду сесію. І порадила через секретарів «Москальковій» спілкуватися з візаві, українською обмудсвумен [Людмилою Денисовою]”, – написала Геращенко.

Вона також “принагідно” наголосила і Москальковій, і пранкерам на кількох важливих моментах.

Перше: ми чекаємо від Москалькової офіційних вибачень перед її колегою пані Денисовою за відверто хамську поведінку, не гідну інституту омбудсмена, коли її джип ледь не збив пані Людмилу, а «бояриня Москалькова» навіть не вийшла привітатися і зробила все, аби зірвати домовленості президентів”, – зазначила Геращенко.

Друге: ми чекаємо офіційної реакції РФ щодо української ініціативи передати 23 злочинців чи підозрюваних у злочинах задля звільнення українців.
Третє: українська влада працює в тісній координації: АП, МВС, я, офіс омбудсвумен, тому не варто нас розводити , не вдасться. А всі питання щодо утримуваних російська омбудсвумен має обговорювати зі своєю колегою пані Денисовою (після вибачень, звичайно).
Ну й четверте: мєльчають пранкери і їх фсбшні методи, «через 5 мінут» видають усе”, – додала перша заступниця голови ВР. 

Вона також зауважила, що їй надходить багато дзвінків від російських ЗМІ з проханням про коментарі щодо списку 23 росіян, яких Україна готова обміняти на утримуваних в Росії українських політв’язнів.

“Я не спілкуюся з російськими ЗМІ – ні з ліберальними, ні з федеральними – до моменту повернення Україні Криму і Донбасу. Можу лише порадити російським ЗМІ зараз записати коментарі родичів 23 росіян, які хочуть на Родіну”, – наголосила Геращенко.

Нагадаємо, 2 липня вона озвучила список 23 росіян, яких Київ готовий обміняти на утримуваних в РФ громадян України.

Як писала “Новинарня“, російські пранкери Лексус і Вован, які діють вочевидь за підтримки влади РФ, вже тричі телефонували президентові України Петру Порошенку.
Спершу вони невдало намагалися говорити від імені посла Зурабова. У листопаді 2016 року ці ж пранкери зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва й мали тривалу розмову. А 5 грудня 2017 року мали з Порошенком розмову щодо Саакашвілі нібито від імені прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові.
Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко – із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”. Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

У липні 2017 року Лексус і Вован розіграли міністра енергетики США Ріка Перрі, зателефонувавши йому від імені прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Після обстрілу консульства Польщі в Луцьку в березні російські пранкери пробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою, але були викриті – вони не знали, що розмова Порошенка й Дуди вже відбулася, а канцелярія президента Польщі перебуває в постійній координації з адміністрацією президента України.

Читайте також:
“Підтримувати українців в усьому, що стосується Росії”.
Російські пранкери додзвонилися до посла США при ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна