Геращенко оприлюднила список 23 росіян, яких Київ готовий віддати на обмін в РФ

 

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила в парламенті список 23 росіян, яких Київ готовий обміняти на утримуваних в РФ громадян України.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, Геращенко зачитала перелік у виступі перед журналістами.

“Я хочу озвучити прізвища тих громадян Російської Федерації (я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), кого ми готові передати Росії для звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі”, – сказала Геращенко.

За її словами, йдеться про таких осіб: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В’ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга, Кусакін Василь, Макаров Владислав, Мефьодов Євген, Одинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євген.

Геращенко зазначила, що вони або вже засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі, за участь у військових діях на Донбасі, або у їхніх справах тривають судові процеси.

“Звертаюся із закликом до Російської Федерації – заберіть ваших, віддайте українців”, – закликала перший віце-спікер.

Читайте також:
Україна пропонує РФ обмін в’язнів 23 на 23, – Денисова

Порошенко й Геращенко переграли сепаратистів з обміном полонених.
Адвокат Рибін казиться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна