“Підтримувати українців в усьому, що стосується Росії”. Російські пранкери додзвонилися до посла США при ООН

 

Прокремлівські пранкери Олексій Столяров (Лексус) і Володимир Кузнєцов (Вован) розіграли нібито постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, зобразивши в телефонній розмові нового прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Як передає “Новинарня“, запис розмови 23 грудня опубліковано на каналі Вована на відеохостингу YouTube.

У США наразі не підтвердили факт розіграшу.

Бесіда тривала більш як 12 хвилин, і, як можна чути, Гейлі не запідозрила розіграш навіть тоді, коли в кінці розмови йшлося про сексуальні домагання актора Кевіна Спейсі до президента України Петра Порошенка і Дональда Трампа – до екс-прем’єра Польщі Беати Шидло. “Вау, може, їй треба було дати, що він хотів”, – жартома сказала Гейлі з цього приводу.

Серед іншого, російський “жартівник” порушував теми, що стосувалися домовленості між Вашингтоном і Києвом про постачання летальної зброї; переслідування в Україні Михеїла Саакашвілі, який пробився через польський кордон; визнання Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю; голосування в Радбезі ООН резолюції про необхідність боротьби з героїзацією нацизму; ставлення Польщі до російського газового проекту “Північний потік-2” тощо.

Пранкер зокрема запитав, чому Сполучені Штати в Радбезі ООН разом з Україною виступили проти резолюції про боротьбу з героїзацією нацизму.

“Ми намагаємося їх (Україну) підтримувати з багатьох питань, – сказала Ніккі Гейлі. – У нас дуже тісні зв’язки, і ми намагаємося спільними зусиллями відсунути Росію в питанні Криму. Це основа наших взаємин – підтримувати їх (українців) у всьому, що стосується Росії”.

Також прокремлівський пранкер намагався довести до посла думку, що поставка американської летальної зброї Україні зачіпає інтереси Польщі, адже в Україні “багато повстанських груп”, і “ми не впевнені, що зброя потрапить у правильні руки”.

Ніккі Гейлі

Відповідь Гейлі була дипломатичною й обтічною, як і на багато інших питань, які вона обіцяла “з’ясувати” або “довести до відома”.

Також посол зазначила, що Сполучені Штати “намагаються не втручатися у внутрішню політику”, коли йшлося про політичне переслідування Михеїла Саакашвілі Києвом.

Серед іншого, російський пранкер зачепив проблему вигаданого острова Біномо, який “недалеко від В’єтнаму, на півдні Китаю”. За “легендою”, на острові відбулися вибори, в які втрутилася Росія, і Біномо вимогою про незалежність загострює ситуацію в Південно-Китайському морі.

На запитання про те, чи знає Ніккі Гейлі про існування такого острова, постпред США в ООН відповіла ствердно.
“Ми попереджені про це і дуже пильно спостерігаємо за ситуацією, – сказала Гейлі. – Думаю, ми будемо продовжувати спостереження, як ми робимо в питаннях, що стосуються Південно-Китайського моря”.

Надалі дипломатка запросила фейкового “прем’єра Польщі” і надалі в разі потраби телефонувати їй за цим номером.

Читайте також:
Російські пранкери ще раз розіграли Порошенка, тепер щодо Саакашвілі. АУДІО

Як писала “Новинарня“, російські пранкери Лексус і Вован, які діють вочевидь за підтримки влади РФ, вже тричі телефонували президентові України Петру Порошенку.
Спершу вони невдало намагалися говорити від імені посла Зурабова. У листопаді 2016 року ці ж пранкери зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва й мали тривалу розмову. А 5 грудня 2017 року мали з Порошенком розмову щодо Саакашвілі нібито від імені прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові.
Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко – із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”. Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

У липні 2017 року Лексус і Вован розіграли міністра енергетики США Ріка Перрі, зателефонувавши йому від імені прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Після обстрілу консульства Польщі в Луцьку в березні російські пранкери пробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою, але були викриті – вони не знали, що розмова Порошенка й Дуди вже відбулася, а канцелярія президента Польщі перебуває в постійній координації з адміністрацією президента України.

Читайте також:
Російські пранкери заявили, що знову розіграли Порошенка

У Киргизії затримали спільника російських пранкерів,
причетного до розіграшу Порошенка

Прес-секретар Порошенка не дав вдруге “розвести” Банкову ФСБшним “пранкерам”

Росія хоче оскаржити перемогу Джамали і пускає в хід пранкерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна