Міністр оборони Полторак послав російських пранкерів “у відповідному напрямку”. ОНОВЛЕНО

оновлено

Російські пранкери зробили спробу розіграти міністра оборони України Степана Полторака.

Як повідомила прес-служба Міноборони, під час розмови, що відбулася опівночі 2 вересня, “були сфабриковані голоси відомих людей”.

Полторака “спробували спровокувати висловитися щодо останніх подій у зоні проведення операції Об’єднаних сил”, зазначили у військовому відомстві, вочевидь маючи на увазі ліквідацію ватажка “ДНР” Захарченка.

“Мета такої витівки – перекласти відповідальність за останні події у Донецьку на українських військових. Їх (пранкерів) спроба була одразу ж викрита, і вони, зрозумілою для них мовою, були «відправлені у відповідному напрямі».  Провокація не вдалася”, – констатували в МО.

ОНОВЛЕНО. В мережі опубліковано аудіозапис розмови міністра оборони України Степана Полторака з “аудіороботом Порошенка”, підготовленим російським пранкером Лексусом.
Запис діалогу опублікувало проросійське видання “Страна”.

Пранкер використав у розмові нарізку старого запису, в якому президент Петро Порошенко вживає ненормативну лексику, говорячи про “5-й канал”. В ході розмови з міністром оборони “Порошенко” постійно посилається на якісь події в Донецьку.

Говорячи з “аудіороботом”, Полторак заявив, що нічого не знає про інцидент в Донецьку.

“Я не знав, хто їздив у Донецьк. Я не знаю, хто там що робив в Донецьку. Якщо ви маєте [на увазі] те, що сталося (вбивство Захарченка – “Н”), я сьогодні розмовляв з усіма. Не знаю, про що ви говорите…” – зазначив він.

Крім того, відповідаючи на закиди “Порошенка”, Полторак сказав, що українські військові на Донбасі “нормально стоять, ніхто нікуди не біжить” і ЗСУ не планують атакувати бойовиків.

Він також заявив про готовність подати у відставку в будь-який час.

Читайте також:
Геращенко розкусила російських пранкерів, які подзвонили їй у Раду

Як писала “Новинарня“, російські пранкери Лексус і Вован, які діють вочевидь за підтримки влади РФ, вже тричі телефонували президентові України Петру Порошенку.
Спершу вони невдало намагалися говорити від імені посла Зурабова. У листопаді 2016 року ці ж пранкери зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва й мали тривалу розмову. А 5 грудня 2017 року мали з Порошенком розмову щодо Саакашвілі нібито від імені прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові.
Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко – із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”. Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

У липні 2017 року Лексус і Вован розіграли міністра енергетики США Ріка Перрі, зателефонувавши йому від імені прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Після обстрілу консульства Польщі в Луцьку в березні російські пранкери пробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою, але були викриті – вони не знали, що розмова Порошенка й Дуди вже відбулася, а канцелярія президента Польщі перебуває в постійній координації з адміністрацією президента України.

Читайте також:
“Підтримувати українців в усьому, що стосується Росії”.
Російські пранкери додзвонилися до посла США при ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна