Ті самі російські пранкери поговорили з міністром енергетики США від імені Гройсмана. ВІДЕО

 

Російські пранкери розіграли міністра енергетики США Ріка Перрі, зателефонувавши йому від імені прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як повідомляє Bloomberg, під час 22-хвилинної розмови російські пранкери Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров встигли обговорити з Рікком Перрі проблему кібератак та питання прориву з біопаливом.

У міністерстві енергетики США підтвердили, що відбувся фальшивий телефонний дзвінок.

“Секретар Перрі став останньою ціллю двох російських пранкерів”, – заявили у прес-службі.

Повідомляється, що пранкери Лексус і Вован зателефонували Перрі минулого тижня, через кілька тижнів після того, як він зустрівся з президентом України Петром Порошенком та його делегацією.

У розмові вони довели до відома Перрі інформацію про нібито нове паливо, виготовлене з алкоголю та органічного добрива (гною), обговорили рішення президента США Дональда Трампа про вихід з Паризької кліматичної угоди та наступний візит Перрі в Україну.

Крім того, пранкери поцікавилися, чи зможе Україна отримати угоду зі знижкою на імпортоване вугілля з США.

“Можливо. Переговори завжди можливі”, – сказав їм Перрі.

Під час розмови Рік Перрі також заявив, що адміністрація Трамп виступає проти газопроводу “Північний потік-2” через Балтійське море до Німеччини та підтримує санкції проти Росії.

Bloomberg зазначає, що наразі незрозуміло, як пранкерам вдалося зв’язатися із Перрі, адже дзвінки між американськими міністрами та іноземними посадовими особами, як правило, перевіряються.

Читайте також:
Слідом за Тіллерсоном: в Україну приїдуть
міністри оборони й енергетики США

Російські пранкери намагалися поговорити з президентом Польщі
від імені Порошенка, – АП

Олег Скрипка російською мовою попросив вибачення за свої слова
про гетто в “Авакова”, який виявився пранкером з РФ. АУДІО

Як повідомляла “Новинарня“, раніше російські пранкери кілька разів влаштовували провокації у вигляді фейкових телефонних розмов із президентом Петром Порошенком та його адміністрацією від імені закордонних політиків. Зокрема в листопаді 2016 року пранкери Лексус і Вован зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

Читайте також:
Російські пранкери заявили, що знову розіграли Порошенка

У Киргизії затримали спільника російських пранкерів,
причетного до розіграшу Порошенка

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що російські пранкери (телефонні жартівники) Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові. Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко, із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”.
Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

Читайте також:
Прес-секретар Порошенка не дав вдруге “розвести” Банкову ФСБшним “пранкерам”

Росія хоче оскаржити перемогу Джамали і пускає в хід пранкерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна