Олег Скрипка російською мовою попросив вибачення за свої слова про гетто в “Авакова”, який виявився пранкером з РФ. АУДІО

 

Український музикант Олег Скрипка став учасником телефонного розіграшу після своїх заяв про необхідність створення гетто для людей, які не можуть вивчити українську мову.

Запис розмови виклав в YouTube російський пранкер Олексій Столяров (Лексус), який представився в розмові зі Скрипкою міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

“Я перед вами вибачаюсь. Вибачаюсь перед усіма російськомовними, хто на інших мовах розмовляє. І за себе, і за тих, хто все це зрежисирував. Я думаю, що завдання цих людей – щоб ми з вами посварилися, щоб дуже багато людей посварилось“, – сказав музикант “Авакову”.

Розмова між фейковим Аваковим і Скрипкою відбувалася російською мовою з обох сторін.

Пізніше музикант прокоментував розіграш.

“Для мене склався пазл істерії з насадженням в інформаційному полі теми «гетто»”, – зауважив Скрипка, знову принісши “щирі і глибокі вибачення тим, хто сприйняв мої слова, висмикнуті з контексту і вплетені в інформаційну диверсію, як власну образу”.

За його словами, “інформаційна картинка склалася після серії дивних телефонних дзвінків”.

“Люди із того боку представлялися помічниками голови МВС, говорили від його імені, давали оцінки політичній ситуації… Зрештою, подзвонив «дехто» за міським телефоном 044-290-19-97, хто назвався Арсеном Аваковим. Зізнаюся, відчув деякі недолугості у мові «міністра», але не мав підтверджень цього. Тому розмовляв з умовним міністром з належною повагою. Але, відчуваючи підозри, записав розмову”, – написав Скрипка на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

“«Міністр» випитував моє ставлення до РФ, розмірковував про заходи безпеки на Євробаченні, запитував мою думку щодо розвитку подій на Донбасі. Зрештою, запропонував увійти до складу громадської ради МВС, аби таким чином публічно обговорювати і вирішувати гострі питання мовної політики…

Відчуття щодо витівки пранкера з’явилися пізніше, коли уважно прослухав запис. Звернув увагу на особливості мовлення і слабку поінформованість «Авакова». Мої друзі звернулися до справжнього заступника міністра МВС, який підтвердив ці побоювання”, – розповів музикант.

Він наголосив, що вважає цей телефонний розіграш ланкою подій, спрямованих не особисто проти нього, а проти України.

“Із використанням болючих суспільних тем і насаджуванням від мого імені ідеологем, сказаних в іншому місці, в інший час і щодо іншої ситуації”, – зауважив Скрипка, нагадавши, що це “вже не перша зрежисована проти нього” інформаційна атака.

“Пам’ятаю, у 2004 році мені в уста вклали фразу про Донбас, оточений колючим дротом. І тепер саме там – блокпости і війна. Тепер моделюється гетто. До цього залучені вже й телефонні хулігани. Ті самі, що пробивали захищені канали зв’язку, «розігруючи» Петра Порошенка, Реджепа Ердогана, Олександра Лукашенка чи Джона Маккейна.
Українське суспільство розбурхують, змушують нас виправдовуватися, втрачати час на цькування один одного. Аби, зрештою, не дати українському світу мати гідні позиції в Україні. Такі, як французький світ має у Франції, чеський – у Чехії, литовський – у Литві, а російський – у РФ…” – додав лідер гурту “ВВ”.

І ще раз приніс вибачення “тим, хто сприйняв зовнішню інформаційну диверсію, як власну образу”.

“Не ставлю під сумнів право кожного говорити і думати рідною мовою. Але й українці, які становлять у державі більшість, мають право вимагати поваги щодо своєї культури і мови. Так ми разом збудуємо свій український світ. Вважаю цю тему для себе вичерпаною. Крапка”, – написав Скрипка.

Читайте також:
Україномовна Барчук: Перед тим, як судити Скрипку – відчуйте, будь ласка, і наші психотравми

Як повідомляла “Новинарня“, раніше російські пранкери не раз влаштовували провокації у вигляді фейкових телефонних розмов із відомими особистостями. Зокрема, в листопаді 2016 року пранкери Лексус і Вован  зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва.

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що російські пранкери (телефонні жартівники) Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові. Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко, із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”.

Читайте також:

Російські пранкери намагалися поговорити з президентом Польщі від імені Порошенка, – АП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна