Трамп проголосив намір продавати в Україну “мільйони і мільйони тонн вугілля”

 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп готовий продавати Україні “мільйони і мільйони тонн вугілля”.
Про це він заявив 29 червня, виступаючи в міністерстві енергетики США, передає Reuters.

Трамп заявив про “золотий вік” енергетичного бізнесу США, оголосивши про намір збільшити експорт природного газу нафти й вугілля на ринки Східної Європи і Азії.

“Ми тут сьогодні, щоб дати волю новій американській енергетичній політиці. Ми будемо експортувати американські енергоносії по всьому світу”, – заявив Трамп.

“Україна сказала нам, що їй потрібні мільйони і мільйони тонн вугілля”, – заявив глава Білого дому, маючи на увазі переговори з українським керівництвом.

“Прямо зараз є багато інших місць, яким воно потрібне, і ми готові продавати його в усьому світі тим, хто його потребує”, – додав він.

У зв’язку з цим міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що хоча рішення Трампа про вихід з Паризької кліматичної угоди може нашкодити відносинам США з іншими країнами, експорт енергоносіїв, навпаки, сприятиме зміцненню зв’язків з союзниками.

Президент США планує просувати американський експорт скрапленого природного газу на зустрічі з лідерами Центральної та Східної Європи, які значною мірою залежать від поставок російських енергоносіїв, у Варшаві наступного тижня.

Після цього Трамп проведе зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним в кулуарах саміту G20.

 

Раніше в цьому місяці американська  компанія Cheniere Energy Inc. здійснила перші поставки СПГ Польщі і Нідерландам.

Нагадаємо, з березня 2017 року Київ відмовився від купівлі вугілля в ОРДЛО, надалі вугілля для України більшою мірою надходить із Росії.

Читайте також:
ЗМІ оприлюднили схему поставок вугілля з ОРДЛО до Росії і назад в Україну

Україна імпортуватиме вугілля зі США замість російського, – Насалик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна