Україна імпортуватиме вугілля зі США замість російського, – Насалик

 

Замість антрацитного вугілля з Росії український уряд має намір купувати його у США. При цьому імпорт вугілля зі Сполучених Штатів Америки повинен повністю покрити потребу України в антрациті.
Про це в середу, 19 квітня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає “РБК-Україна”.

“Вони (американці) нам зараз надали інформацію про те, що готові 300-350 тисяч тонн в місяць видавати, це на рік 3,5-4 мільйони тонн. Якщо ми домовимося, то нам не потрібне буде інше [імпортне] вугілля”, – заявив Насалик.

“По-перше, це і по логістиці вигідніше. Якщо ви подивитеся Річард-Бей (ПАР – “Н”) і США, то відсотків 60 ми виграємо по логістиці”, – сказав глава Міненерго в ефірі каналу “Еспресо”.

За інформацією міністра енергетики, домовленості зі США планується досягти до кінця поточного місяця.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україні необхідно імпортувати дефіцитний антрацит не з РФ, а зі США або Австралії.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував підготовку постанови уряду про заборону імпорту вугілля з РФ.

Читайте також:
Більшу частину вугілля в І кварталі Україна імпортувала з Росії, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна