Більшу частину вугілля в І кварталі Україна імпортувала з Росії, – ЗМІ

Російська Федерація в першому кварталі 2017 року імпортувала до України 221 тисячу тонн вугілля при загальному обсязі українського імпорту 413 тисяч тонн. Про це пише “Інтерфакс-Україна” з посиланням на власне джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, за перші три місця року Польща продала Україні 118,9 тисяч тонн, Південна Африка – 72,9 тисячі тонн вугілля.

Відтак минулого місяця запаси вугілля на складах українських ТЕС і ТЕЦ зросли на 5,2%, або на 94,7 тисячі тонн. Станом на 1 квітня вони становили понад 1,9 мільйона тонн вугілля.

Нагадаємо, після громадської “блокади торгівлі з ОРДЛО” та націоналізації бойовиками підприємств української юрисдикції Рада нацбезпеки 15 березня ухвалила офіційне рішення про припинення торгових операцій з ОРДЛО.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що Україні потрібно заборонити імпорт антрацитового вугілля з Росії та налагодити його поставки з інших країн. З цієї нагоди він почав готувати відповідний проект розпорядження, однак його досі не ухвалили.

Читайте також:
Гройсман заанонсував відмову від антрациту з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна