Трамп заявив про намір США вийти з Паризької кліматичної угоди. Європа проти

 

Президент Дональд Трамп заявив про плани США вийтиіз Паризької кліматичної угоди, назвавши цей договір “поганим” для американців.
Про це повідомляє Reuters.

“Ми не хочемо, щоб інші лідери та інші країни насміхалися з нас. І вони не будуть цього робити. Ті країни, які просять нас залишитися в угоді, загалом коштують Америці трильйони доларів через жорсткі практики торгівлі і в багатьох випадках невеликий внесок в наш військовий союз”, – сказав Трамп.

Він анонсував переговори щодо повторного входження до угоди на умовах, які “були б справедливими для американського народу”.

Як інформує “Європейська правда“, Німеччина, Франція та Італія оприлюднили спільну заяву, в якій фактично відмовилися від пропозиції Трампа провести нові переговори.

“Ми вважаємо, що той імпульс, який був даний у Парижі в грудні 2015 року, є незворотнім, і ми твердо впевнені, що Паризьку угоду не можна переукласти заново, оскільки це критично важливий інструмент для нашої планети, наших суспільств і економік”, – ідеться в заяві канцлера ФРН Ангели Меркель, прем’єр-міністра Італії Паоло Джентілоні та президента Франції Еммануеля Макрона.

Макрон у “Твіттері” виклав зображення з написом Make Our Planet Great Again, обігравши гасло передвиборчої кампанії Трампа (Make America Great Again).

Переглянути зображення у Твіттері

Президент Франції також записав коротке відео, на якому він звертається до Трампа англійською і закликає його не виходити з угоди.

Нагадаємо, Паризька кліматична угода була ухвалена у грудні 2015 року і набула чинності 4 листопада 2016 року. Її назвали “історичною”.
Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Читайте також:
Україна приєдналася до історичної кліматичної угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.