Російські пранкери намагалися поговорити з президентом Польщі від імені Порошенка, – АП

 

Російські пранкери (майстри телефонних розіграшів) після обстрілу консульства Польщі в Луцьку спробували від імені адміністрації президента України провести переговори з польським президентом Дудою. Про це повідомив у соцмрежі прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко.

“Російські спецслужби спробували від імені України організувати увечері телефонну розмову з Анджеєм Дудою. Так звані “пранкери” не знали, що розмова [Порошенка й Дуди] вже відбулася, а канцелярія президента Польщі в постійній координації з адміністрацією президента України”, – написав Цеголко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Він назвав це “ще однією ознакою російського сліду в нападі на генеральне консульство Польщі в Луцьку”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше російські пранкери вже кілька разів влаштовували провокації у вигляді фейкових телефонних розмов із президентом Петром Порошенком та його адміністрацією від імені закордонних політиків. Зокрема в листопаді 2016 року пранкери Лексус і Вован зателефонували Петру Порошенку від імені президента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва.

Читайте також:
Російські пранкери заявили, що знову розіграли Порошенка

У Киргизії затримали спільника російських пранкерів,
причетного до розіграшу Порошенка

Навесні 2016 року спалахнув скандал з приводу того, що російські пранкери (телефонні жартівники) Лексус і Вован в інтересах Кремля розіграли прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна та українське консульство в Ростові. Вони підробили листа нібито від імені адміністрації президента до Савченко, із пропозиціями припинити голодування та отримати посаду в уряді.
Пранкери виклали в мережу запис телефонних розмов. Результатом стало припинення Савченко “сухого голодування”.
Із самим Порошенком пранкери тоді не спілкувалися.

Читайте також:
Прес-секретар Порошенка не дав вдруге “розвести” Банкову ФСБшним “пранкерам”

Росія хоче оскаржити перемогу Джамали і пускає в хід пранкерів. ВІДЕО

Російські пранкери кажуть, що лист Савченко підробили вони, аби провчити Порошенка. АУДІОЗАПИС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.