Намісник Лаври Павло заявив про вірність Московському патріархату

 

Митрополит Павло (Лебідь), намісник Києво-Печерської лаври, що перебуває зараз у користуванні УПЦ МП, прибув до Москви на фестиваль православних ЗМІ та заявив про вірність Московському патріархату.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Релігія”.

“Не можу сказати, що в нашій братії є якісь хитання… Я вірю, сподіваюся і не сумніваюся, що братія залишиться вірною святій Українській православній церкві, яка крім того носить титул Російської православної церкви”, – сказав митрополит Павло.

Варто зазначити, українські ЗМІ також інформують, що в процесі підготовки Об’єднавчого собору Помісної православної церкви в єпархіях УПЦ МП в Україні відбуваються “присяги” Московському патріархату.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 жовтня за результатами Синоду в Стамбулі Вселенський патріархат оголосив, що продовжує реалізацію рішення про надання автокефалії церкві України.
Також Синод оприлюднив документ, у якому підтвердив визнання недійсною анафеми патріарха УПЦ КП Філарета і митрополита УАПЦ Макарія (через задоволення їхніх апеляцій) та визнав незаконним томос 1686 року про зверхність Московського патріархату над Київською митрополією.

Глава Київської патріархії Філарет закликав УАПЦ та УПЦ МП готуватися до Об’єднавчого собору, на якому оберуть голову Помісної церкви, що отримає томос Константинополя.

15 жовтня на Синоді РПЦ в Мінську Російська церква засудила такі рішення Фанара з визнання “розкольників” та оголосила, що розриває зв’язок із Константинопольським (Вселенським) патріархатом.

Раніше Синод УПЦ МП вимагав вислати з України екзархів Константинополя і припиняє співслужіння.

Читайте також:
Єдина помісна церква забере назву УПЦ

Митники затримали на кордоні кур’єра митрополита УПЦ МП Лебедя,
який віз у Москву $65 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна