Подвійне громадянство: власники паспортів РФ нехай їх здають, з іншими можемо розмовляти, – Клімкін

 

Українцям необхідно почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові, передає “Європейська правда”.

“Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею”, — сказав очільник МЗС.

“Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, з іншими можемо розмовляти. Подвійне громадянство може бути лише за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади”, — додав міністр.

Він нагадав, що подвійне громадянство практикують у деяких країнах Європи. “Натомість у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони — злочинці. В АТО загинули щонайменше 11 громадян Угорщини (мешканців Закарпаття з подвійним громадянством — “Н”)”, — зазначив Клімкін.

Сьогодні українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців. Раніше міністр наголошував, що ця норма має залишатися чинною.

Як повідомляла “Новинарня“, українська влада не каратиме тих мешканців Закарпаття, які крім українського, набули ще й угорське громадянство. Про це заявив Павло Клімкін в Ужгороді.

До слова, нещодавно сайт “Миротворець” опублікував список держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини.  Перелік складається із понад трьох сотень прізвищ.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зреагував на це і заявив, що український парламент начебто грає на руку “екстремістам” в питанні угорської громади Закарпаття.

Читайте також:
У Болгарії затримали близько 20 людей, які продавали паспорти ЄС українцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна