Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон побажав Тимошенко успіху на президентських виборах

 

Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон розповів, що коротко зустрівся з лідером партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко у Женеві.

Про це в п’ятницю, 26 жовтня, повідомила “Європейська правда”.

“Сьогодні на форумі Кран-Монтан було приємно привітати пані Тимошенко, колишнього прем’єр-міністра України. Я бажаю їй успіху на наступних президентських виборах в Україні”, – написав Пучдемон у своєму Twitter.

Він також поширив фото приязного рукостискання з Тимошенко.

Водночас у команді Юлії Тимошенко категорично спростували інформацію про переговори із лідером каталонських сепаратистів і наголосили, що це було лише “ввічливе вітання”, адже каталонський політик сам підійшов до представниці України.

Як розповіла речниця Тимошенко для закордонних ЗМІ Наталія Лисова, що супроводжує її під час візиту до Женеви, лідерка “Батьківщини” не мала повноцінної зустрічі із Пучдемоном.

Лідер сепаратистів Каталонії, колишній голова женералітату Карлес Пучдемон розшукується урядом Іспанії за скоєнням низки злочинів. Основне звинувачення, висунуте колишньому главі каталонського уряду в Іспанії, – організація повстання.
Карлес Пучдемон виїхав із Барселони до Бельгії після того, як влада в Мадриді почала арешти каталонських лідерів, причетних до проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня 2017 року.
Уже коли Пучдемон був за кордоном, очолювана ним коаліція перемогла на перевиборах каталонського парламенту.
Німецька поліція затримала Пучдемона 25 березня, коли він в’їхав у Німеччину з Данії та прямував до Бельгії. Суд скасував європейські і міжнародні ордери на його арешт. Однак національні ордери залишаються в силі. 23 березня верховний суд Іспанії видав новий ордер на арешт Пучдемона, який переховується в Європі, та на арешт шістьох інших каталонських політиків-сепаратистів.

Читайте також:
Тимошенко звинуватила Супрун у незнанні російської мови. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна