У Німеччині відпустили під заставу затриманого каталонського лідера Пучдемона

 

Суд у Німеччині відпустив колишнього голову іспанського регіону Каталонія Карлеса Пучдемона під заставу на час розгляду запиту про його екстрадицію.
Про це 5 квітня повідомило “Радіо Свобода“.

Сума застави, під яку звільнили політика, склала 75 тисяч євро.

Суд вирішив, що екстрадиція Пучдемона до Іспанії можлива за обвинуваченнями в корупційних діях, але не за більш серйозним звинуваченням у державному заколоті.

Як інформувала “Новинарня“, суд німецького міста Ноймюнстера арештував колишнього главу женералітату Каталонії 26 березня.
Перед цим 23 березня верховний суд Іспанії видав новий ордер на арешт Пучдемона, який переховується в Європі, та на арешт шістьох інших каталонських політиків-сепаратистів.

Німецька поліція затримала Пучдемона 25 березня, коли він в’їхав у Німеччину з Данії та прямував до Бельгії.

Карлес Пучдемон виїхав із Барселони до Бельгії після того, як влада в Мадриді почала арешти каталонських лідерів, причетних до проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня 2017 року.
Уже коли Пучдемон залишався за кордоном, очолювана ним коаліція перемогла на перевиборах каталонського парламенту.

У Барселоні сталися сутички з поліцією під час акцій протесту проти затримання Пучдемона Німеччиною, постраждали 100 людей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна