Ми не можемо купити безпеку, але можемо працювати заради миру, — Клімкін

 

Українці не можуть купити собі безпеку, проте можуть працювати над її створенням, заручившись підтримкою своїх міжнародних партнерів. Про це у четвер, 25 жовтня, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на Львівському безпековому форумі.

“Вчора я виступав на Варшавському безпековому форумі. Це вже усталений майданчик для дискусій. Чимало подій концентруються в Києві, однак Львів — це інтелектуальний центр і дуже добре, що саме тут відбувається цей захід”, — сказав міністр.

Очільник МЗС наголосив, що раніше безпека була привілеєм або сміливих, або багатих. “Сміливих, адже за неї потрібно було боротися. Багатих, адже її можна було купити. Однак світ зрозумів, що такі умови тепер неактуальні. З’явилися нові правила, нова архітектура безпеки. Унаслідок цього, з’явилася інша культура спілкування та діалогу. Зараз ми рухаємося до абсолютно іншої логіки комунікації і світ матиме геть інший вигляд, наступні 5-7 років визначатимуть, за якими правилами, чи без яких правил, ми житимемо впродовж десятків років у майбутньому”, — зазначив Клімкін.

Він наголосив, що українці навчилися боротися і бути сміливими. “Ми не можемо купити безпеку, але можемо працювати із друзями України задля великої мети — миру”, — сказав дипломат.

Львівсьський безпековий форум розпочався у середу, 24 жовтня і триватиме до 26 жовтня. Головна тема цьогорічного форуму — “Економіка війни чи війна економік”.

Захід уже вдруге збирає авторитетних фахівці та експертів з США, Канади, Європи та України.

Читайте також:
Понад 10 мільйонів користувачів побачили хештег #KyivNotKiev, — МЗС
Українцям небезпечно перебувати в Білорусі, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна