Понад 10 мільйонів користувачів побачили хештег #KyivNotKiev, — МЗС

 

За підсумками першого етапу онлайн-кампанії Міністерства закордонних справ України#CorrectUA“, понад 10 мільйонів інтернет-користувачів побачили хештег #KyivNotKiev.

“#CorrectUA” дійсно став важливим спільним проектом українських дипломатів, урядових і неурядових організацій, активістів, вітчизняних ЗМІ та мільйонів українців”, — повідомляє прес-служба МЗС.

“Щиро дякуємо всім, хто активно долучався до її проведення протягом двох тижнів.
#CorrectUA дійсно став важливим спільним проектом українських дипломатів, урядових і неурядових організацій, активістів, вітчизняних ЗМІ та мільйонів українців”, – зазначають у відомстві.

“Наше звернення до світових ЗМІ – це лише перший крок. Ми також плануємо проводити подібну роботу з міжнародними транспортними хабами, зокрема міжнародними аеропортами, популярними туристичними веб-ресурсами Booking.com, TripAdvisor, Wikipedia та іншими.
Ми розраховуємо на вашу подальшу активну позицію та підтримку!” – додали в МЗС України.

Як інформувала “Новинарня“, на початку жовтня українські дипломати спільно із Центром стратегічних комунікацій “StratCom Ukraine” розпочали онлайн-кампанію “#CorrectUA”.

Щодня протягом кампанії на сторінках МЗС України у Facebook та Twitter з’являлися пости-звернення до провідних іноземних ЗМІ щодо некоректного вживання назви “Київ” як “Kiev”. Адже правильно писати – Kyiv.

Щоби взяти у ній участь, потрібно розмістити кавер на особистих акаунтах в соціальних мережах і використовуючи хештеги #KyivNotKiev, #CorrectUA тегати іноземні ЗМІ у соцмережах із проханням вживати назву міста Київ коректно.

Читайте також:
“Индик не проходить”. Максим Стріха – про те, чому українцям не слід боятися нового правопису

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна